ΑΘΗΝΑ
03:23
|
06.05.2024
Συγκέντρωση και διαδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Σύνταγμα την ώρα που Μελόνι-Μητσοτάκης συζητούσαν για το πώς θα καταστείλουν την έλευση μεταναστών στα σύνορα της Ε.Ε..
Μαχητική αντιφασιστική κινητοποίηση της ΚΕΕΡΦΑ απάντηση στην πρόκληση της επίσκεψης Μελόνι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα πραγματοποίησε η ΚΕΕΡΦΑ την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχονταν τη Τζόρτζια Μελόνι, την πρωθυπουργό της Ιταλίας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή για τις πυρκαγιές που φόρτωσε τις δικές του ευθύνες στους πρόσφυγες και μάλιστα σε αυτούς που καήκαν ζωντανοί στην πυρπολημένη Δαδιά εξόργισε τους διαδηλώτες. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης, η «ΝΔ ανοίγει το δρόμο στους φασίστες και η επίσκεψη Μελόνι επικύρωσε με τον πιο ανοικτό τρόπο τα ανοίγματα στη ακροδεξιά».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Χρήστος Αργύρης, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη. Ο Κώστας Παπαδάκης, πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, ο Θωμάς Κατσαρός, εργαζόμενος στο Βυζαντινό Μουσείο και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.

Η κινητοποίηση βάδισε γύρω από το Σύνταγμα συμβολικά με συνθήματα «Μητσοτάκη καλύπτεις τους ναζί, πάρε τη Μελόνι και φύγετε μαζί!», «Πύλος, Εβρος και Δαδιά, ρίξτε τους φράχτες σύνορα ανοιχτά».

Η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις που διοργανώνεις στις γειτονιές, με πρώτη την εκδήλωση στη Ν.Φιλαδέλφεια, την Τετάρτη 6/9 στις 7μμ στη κεντρική πλατεία με ομιλητές τους Κώστα Παπαδάκη, Μάκη Σπαθή, ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ, Αποστόλη Καψάλη, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Γιώργο Ράγκο, ΚΕΕΡΦΑ στα Βόρεια.

Ακολουθούν άλλες πέντε:

Νίκαια, Δευτέρα 11/9, 7μμ, Πλατεία Αγίου Νικολάου

Πετράλωνα, Τετάρτη 13/9, 7μμ, Πλατεία Μερκούρη

Περιστέρι, Πέμπτη, 14/9, 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου

Εξάρχεια, Παρασκευή 15/9, 7μμ, Κηπάκι Τσαμαδού

Παγκράτι, Σάββατο 16/9, 7μμ, Πλατεία Βαρνάβα

Στα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι, 5.30μμ, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Διμερείς σχέσεις, ενεργειακή συνεργασία και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Μελόνι

Η εμβάθυνση και διεύρυνση των ήδη ισχυρών σχέσεων Ελλάδας-Ιταλίας ιδιαιτέρως στην οικονομία και η διμερής ενεργειακή συνεργασία συζητήθηκαν κατά το δείπνο εργασίας που παρέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομόλογό του της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, συζητήθηκαν ακόμη κοινές πρωτοβουλίες τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, και κοινές προκλήσεις.

Στο Μεταναστευτικό ζήτημα, επιβεβαιώθηκε η συναντίληψη ότι μία ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική απαιτεί την φύλαξη των συνόρων, καθώς και την ανάγκη να παταχθούν τα δίκτυα των λαθροδιακινητών και να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις από τις τρίτες χώρες.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ατζέντα και τη συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτή πρέπει να αφορά κατ’ ελάχιστον την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τον υπολογισμό των ελλειμμάτων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός και η Ιταλίδα ομόλογός του συμφώνησαν στη σύγκληση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας το πρώτο εξάμηνο του 2024 στην Ιταλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα