ΑΘΗΝΑ
14:17
|
03.05.2024
Οι 3 είχαν συγκροτήσει τάγμα εφόδου σε παράνομο πογκρόμ μίσους και συμμετείχαν στην απαγωγή τουλάχιστον 25 μεταναστών.
Στη φυλακή οι «σερίφηδες» του Έβρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προσωρινή κράτηση των 3 ακροδεξιών αυτόκλητων σερίφηδων αποφάσισε ομόφωνα το Δικαστικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για το απεχθές περιστατικό της απαγωγής και της αιχμαλωσίας των 13 μεταναστών κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι την πραγματοποίηση της δίκης.

Οι 3 είχαν συγκροτήσει τάγμα εφόδου σε παράνομο πογκρόμ μίσους και συμμετείχαν στην απαγωγή τουλάχιστον 25 μεταναστών, τους οποίους κλειδαμπάρωσαν σε τρέιλερ φορτηγού, εμφανίστηκαν πριν περίπου μια εβδομάδα στο δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης για να απολογηθούν αλλά κατόπιν διαφωνίας μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή για το αν πρέπει να προφυλακιστούν είχε αποφασιστεί να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον των 13 μεταναστών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού στην Αλεξανδρούπολη με αποκλειστικές ενδείξεις τις μαρτυρίες των τριών φερόμενων δραστών της απαγωγής τους, δηλαδή των «αυτόκλητων» σερίφηδων, οι οποίοι «συνέλαβαν» και στοιβάξαν μέσα σε μια κλειστή καρότσα οχτώ Σύρους πρόσφυγες και πέντε Πακιστανούς μετανάστες, τους κατηγόρησαν για απόπειρα εμπρησμού και σύμφωνα με τους ίδιους τούς χτύπησαν άσχημα με μια μεταλλική ράβδο. 

Η έωλη κατηγορία κατέπεσε ωστόσο στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης και όλοι είναι ελεύθεροι. Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος απέστειλε διπλή παραγγελία τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας όσο και στην Εισαγγελία της Αλεξανδρούπολης για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας που εκδηλώνονται είτε μέσω του διαδικτύου είτε παίρνουν τη μορφή πογκρόμ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, με τη σκιά των κατάπτυστων γεγονότων στον Έβρο.

Η παρέμβαση στοχεύει σε ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους και ομάδες, ή και μεμονωμένους δράστες, οι οποίοι στοχοποιούν άμεσα πρόσφυγες και μετανάστες, και με ρατσιστικά κίνητρα, προβαίνοντας σε πράξεις βίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα