ΑΘΗΝΑ
14:17
|
05.05.2024
Οι νέες προτάσεις του ΟΗΕ για την επανέναρξη της συμφωνίας για τα σιτηρά περιέχουν επιλογές για άρση ορισμένων περιορισμών κατά της Ρωσίας.
Μια κομπίνα θερίζει κριθάρι σε ένα χωράφι (φωτογραφία αρχείου)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu ισχυρίστηκε ότι οι νέες προτάσεις του ΟΗΕ για την επανέναρξη της συμφωνίας για τα σιτηρά περιέχουν επιλογές για άρση ορισμένων περιορισμών κατά της Ρωσίας.

Αυτές οι προτάσεις φέρεται να περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο, το οποίο αναπτύχθηκε από τον οργανισμό σε συνεργασία με την Τουρκία. Τα κύρια στοιχεία τους είναι η συμπερίληψη της ευρωπαϊκής θυγατρικής της Russian Agricultural Bank στο σύστημα SWIFT και η απεμπλοκή των περιουσιακών στοιχείων των ρωσικών εταιρειών λιπασμάτων που έχουν παγώσει στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα θέματα αναβίωσης της συμφωνίας για τα σιτηρά αναμένεται να συζητηθούν κατά τις συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου στο Σότσι μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανέφερε την 1η Σεπτεμβρίου ότι οι ηγέτες θα συζητήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και μια σειρά ζητημάτων στη διεθνή ατζέντα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε ως απάντηση στην έκθεση ότι αυτοί οι όροι «υπονοούνταν» προηγουμένως, αλλά δεν λειτούργησαν. «Προηγουμένως, όλα αυτά «υπονοούνταν», απλώς δεν λειτούργησαν», έγραψε η διπλωμάτης στο κανάλι της στο Telegram.

Οι επερχόμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων θα είναι η πρώτη προσωπική συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων μετά τη λήξη της συμφωνίας για τα σιτηρά στις 17 Ιουλίου. Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλουζίν δήλωσε σε συνέντευξη στο TASS ότι οι συνθήκες της Ρωσίας παραμένουν αμετάβλητες: επανασύνδεση της Rosselkhozbank με SWIFT, επαναλαμβάνοντας τις προμήθειες ανταλλακτικών, καθιερώνοντας logistics και ασφάλιση μεταφορών και επαναλαμβάνοντας την πρόσβαση των ρωσικών εταιρειών στα περιουσιακά τους στοιχεία στο εξωτερικό. Με αυτό το αποτέλεσμα, θα είναι δυνατό να εξετάσουμε την αναβίωση της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας, πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να στηρίξει την Παλαιστίνη

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα