ΑΘΗΝΑ
14:00
|
27.04.2024
Την Κυριακή, 3 Σεπτέμβρη, τα κινήματα της πετσέτας και της ομπρέλας παλεύουν για τα δικαιώματά τους συντονίζοντας τον αγώνα πανελλαδικά.
Όταν οι πολίτες αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, η νίκη είναι θέμα χρόνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή, 3 Σεπτέμβρη, δίνουν χιλιάδες πολίτες στις παραλίες της χώρας σε μία προσπάθεια να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες που έχουν ξεκινήσει από την αρχή του καλοκαιριού για σεβασμό των δικαιωμάτων σε ελεύθερους χώρους και ελεύθερο αιγιαλό.

Το Ροδίτικο Δίκτυο Πολιτών Ομπρέλα, το Κίνημα Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες στην Πάρο, και άλλες ανάλογες κινήσεις σε άλλα νησιά όπως η Νάξος, η Σέριφος, η Κρήτη, η Αίγινα, και πολλά άλλα νησιά αλλά και παράκτιες περιοχές της Ελλάδας (με πρώτη την πολύπαθη Αττική) βρήκαν γρήγορα την ανταπόκριση χιλιάδων πολιτών βγάζοντας από λήθαργο δεκαετίας τις αρμόδιες αρχές και την κυβέρνηση.

Δίχως τις κινητοποιήσεις αυτές, αδηφάγα επιχειρηματικά (κακώς εννοούμενα) συμφέροντα θα συνέχιζαν να καταβροχθίζουν τον αιγιαλό της χώρας και να ασχημονούν γεμίζοντας τις όμορφες παραλίες της πατρίδας μας με τερατώδη κρεβάτια, κουρτίνες έως και σαλόνια κλείνοντας την ελεύθερη πρόσβαση είτε με φυσικά εμπόδια, είτε με παράνομες εισόδους, είτε ακόμη και με μπράβους.

Πρόσφατη κινητοποίηση πολιτών στην παραλία Άντονι Κουίν της Ρόδου

Η κινητοποίηση της 3ης Σεπτέμβρη οργανώνεται εδώ και λίγες μέρες και αναμένεται να αναζωπυρώσει ξανά το δημόσιο διάλογο για τους ελεύθερους χώρους και την ανεμπόδιστη πρόσβαση στις ακτές της Ελλάδας. Ένα μήνα πριν τις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτώβρη, το ζήτημα μπαίνει ανέλπιστα στις προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων διαφόρων συνδυασμών εξαιτίας μαζικών και οργανωμένων κινητοποιήσεων πολλών πολιτών.

Το μεγάλο στοίχημα για ελεύθερους χώρους που δε θα θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους μένει να αποδειχθεί εάν κερδήθηκε ή χάθηκε μέσα στα επόμενα καλοκαίρια.

Η κατάληξη αυτών των κινητοποιήσεων είναι στο χέρι μας!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα