ΑΘΗΝΑ
00:59
|
28.04.2024
Ο τυφώνας Χαϊκούι έφτασε στη νοτιοανατολική Ταϊβάν την Κυριακή, φέρνοντας καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους.
Ένας καταρρακωμένος θόλος φαίνεται σε ένα πάρκινγκ καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Haikui, στο Hualien, στην Ταϊβάν, στις 3 Σεπτεμβρίου 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν και σχεδόν 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν καθώς ο τυφώνας Χαϊκούι έφτασε στη νοτιοανατολική Ταϊβάν την Κυριακή, φέρνοντας καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους, αναφέρει το Reuters.

Ο Χαϊκούι έφτασε στην ξηρά στην ορεινή και αραιοκατοικημένη πολύ νοτιοανατολικά της Ταϊβάν μέσα στο απόγευμα της Κυριακής, ο πρώτος τυφώνας που πλήττει απευθείας την Ταϊβάν εδώ και τέσσερα χρόνια. Νομοί και πόλεις της περιοχής ακύρωσαν τα μαθήματα και κήρυξαν ρεπό για τους εργαζόμενους.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν είπε σε μια συνάντηση με αξιωματούχους διαχείρισης καταστροφών ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω και να μην ανεβαίνουν στα βουνά, στην ακτή, να ψαρεύουν ή να ασχολούνται με θαλάσσια σπορ, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου της.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά όταν ένα δέντρο έπεσε σε φορτηγό στην ανατολική κομητεία Χουαλιέν. Υπήρξαν λίγες άλλες αναφορές για ζημιές. Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι σημειώθηκαν μόνο σποραδικές βροχοπτώσεις.

Ο Χαϊκούι είναι μια πολύ πιο αδύναμη καταιγίδα από τον τυφώνα Saola που έπληξε το Χονγκ Κονγκ και τη νότια κινεζική επαρχία Γκουανγκντόνγκ το Σάββατο.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι 3.729 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά.

Οι αεροπορικές εταιρείες της Ταϊβάν ακύρωσαν όλες τις πτήσεις εσωτερικού την Κυριακή, ενώ ανεστάλησαν και τα δρομολόγια των φέρι προς τα γύρω νησιά.

Υπήρξε μικρότερη διακοπή στις διεθνείς πτήσεις, με μόνο 41 ακυρώσεις για την Κυριακή, δήλωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροναυτικής.

Ο στρατός έχει κινητοποιήσει στρατιώτες και εξοπλισμό για να βοηθήσει στις προσπάθειες ανακούφισης από τις πλημμύρες και εκκένωσης.

Αφού περάσει από τη νότια Ταϊβάν, ο Χαϊκούι προβλέπεται να εισέλθει στο στενό της Ταϊβάν και να κατευθυνθεί προς την Κίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα