ΑΘΗΝΑ
14:14
|
03.05.2024
Ο αρχηγός του στρατού του Σουδάν διέταξε το Σάββατο να ανοίξουν εκ νέου τα συνοριακά περάσματα της χώρας του με την Ερυθραία.
Πλάνο από βίντεο που κυκλοφόρησε στη σελίδα του σουδανικού στρατού στο Facebook του Αρχηγού Στρατού του Σουδάν, Abdel Fattah Al-Burhan στις 14 Αυγούστου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αρχηγός του στρατού του Σουδάν στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν διέταξε το Σάββατο να ανοίξουν εκ νέου τα συνοριακά περάσματα της χώρας του με την Ερυθραία, σύμφωνα με επίσημη δήλωση, αναφέρει το Anadolu.

Το Συμβούλιο Κυριαρχίας του Σουδάν είπε ότι ο αλ-Μπουρχάν πήρε την απόφαση κατά την επίσκεψή του στις ανατολικές πολιτείες του Σουδάν, Ερυθρά Θάλασσα και Κασάλα.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η απόφαση να ανοίξουν εκ νέου τα συνοριακά περάσματα είναι για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών και να επιτραπεί η εμπορική δραστηριότητα και η ανταλλαγή αγαθών μεταξύ των δύο χωρών.

Εν τω μεταξύ, ο αλ-Μπουρχάν είπε επίσης ότι ο στρατός και ο λαός του Σουδάν θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) μέχρι την ήττα τους.

Το Σουδάν έχει καταστραφεί από τις μάχες μεταξύ του στρατού και των RSF από τον Απρίλιο σε μια σύγκρουση που σκότωσε περισσότερους από 3.000 αμάχους και τραυμάτισε χιλιάδες, σύμφωνα με τοπικούς γιατρούς.

Αρκετές συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός που μεσολάβησαν μεσολαβητές της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ μεταξύ των αντιμαχόμενων αντιπάλων απέτυχαν να τερματίσουν τη βία στη χώρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, σχεδόν 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω της τρέχουσας σύγκρουσης στο Σουδάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα