ΑΘΗΝΑ
17:57
|
21.05.2024
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο φεστιβάλ Burning Man παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην έρημο της Νεβάδα την Κυριακή μετά τις καταιγίδες που σάρωσαν την περιοχή.
Μετά από μια νύχτα συνεχούς βροχής, το τεράστιο αυτό φεστιβάλ βυθίστηκε στη λάσπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν για το φεστιβάλ Burning Man παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην έρημο της Νεβάδα την Κυριακή μετά τις καταιγίδες που σάρωσαν την περιοχή, καθώς οι αρχές διερευνούν έναν θάνατο και προσπαθούν να ανοίξουν μονοπάτια εξόδου μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μεταδίδει το Associated Press.

Οι διοργανωτές έκλεισαν την πρόσβαση οχημάτων στο φεστιβάλ αντικουλτούρας και οι παρευρισκόμενοι έτρεχαν μέσα στη λάσπη, πολλοί ξυπόλητοι ή φορώντας πλαστικές σακούλες στα πόδια τους. Οι συμμετέχοντες παροτρύνθηκαν να στεγαστούν στον τόπο τους και να διατηρήσουν τρόφιμα, νερό και άλλες προμήθειες.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Pershing είπε ότι ένας θάνατος συνέβη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά έδωσε λίγες λεπτομέρειες καθώς η έρευνα συνεχιζόταν, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας του νεκρού ή της ύποπτης αιτίας θανάτου, ανέφερε το KNSD-TV.

Στην ιστοσελίδα τους, οι διοργανωτές ενθάρρυναν τους συμμετέχοντες να παραμείνουν ψύχραιμοι και πρότειναν ότι το φεστιβάλ είναι φτιαγμένο για να αντέξει συνθήκες όπως οι πλημμύρες. Είπαν ότι ρυμουλκούμενα κινητών τηλεφώνων παραδόθηκαν σε πολλές τοποθεσίες το βράδυ του Σαββάτου και ότι θα ανοίξουν για λίγο το Διαδίκτυο τη νύχτα. Οργανώνονταν επίσης λεωφορεία για να μεταφέρουν τους παρευρισκόμενους στο Ρίνο από την πλησιέστερη πόλη Gerlach, σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων από την τοποθεσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαμία: Σκουλήκια και τρίχες στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν δηλητηρίαση

«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»: Η λαμαρίνα όλα τα σβήνει και το πόρισμα πουθενά

Παπαϊωάννου: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Βασανιστήρια σε Παλαιστίνιους σε ισραηλινά νοσοκομεία καταγγέλλουν γιατροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα