ΑΘΗΝΑ
08:52
|
03.05.2024
Μια αεροπορική επιδρομή του στρατού στο Χαρτούμ σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο παιδιά.
Εκατομμύρια άμαχοι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια αεροπορική επιδρομή του στρατού στην πρωτεύουσα του Σουδάν σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο παιδιά, λένε ακτιβιστές, σύμφωνα με το BBC.

Πολλά από τα θύματα της επίθεσης, στη συνοικία Kalakla al-Qubba του νοτιοδυτικού Χαρτούμ, έχουν θαφτεί στα ερείπια, είπαν.

Πυροβολικό και ρουκέτες έχουν αναφερθεί σε αρκετές περιοχές την Κυριακή.

Ο στρατός και οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) μάχονται για τον έλεγχο του Χαρτούμ από τον Απρίλιο. Εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας αναφέρει ότι περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότεροι.

Πολλοί πολίτες έχουν πιαστεί στα διασταυρούμενα πυρά.

Περίπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εντός του Σουδάν και περισσότεροι από μισό εκατομμύριο έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Η σύγκρουση ξεκίνησε όταν ο αρχηγός του στρατού στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν και ο αρχηγός των RSF στρατηγός Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκάλο έπεσαν σε διαμάχη για το μέλλον της χώρας.

Έχουν ανακοινωθεί αρκετές εκεχειρίες για να επιτραπεί στους ανθρώπους να ξεφύγουν από τις μάχες, αλλά αυτές δεν έχουν τηρηθεί.

Η RSF ελέγχει μεγάλο μέρος του Χαρτούμ και των δίδυμων πόλεων του, Omdurman και Bahri.

Ο στρατός έχει πραγματοποιήσει συχνές επιθέσεις πυροβολικού και αέρος για να προσπαθήσει να απομακρύνει τους παραστρατιωτικούς μαχητές.

Το χτύπημα του Σαββάτου είναι από τα πιο βαριά.

Οι συγκρούσεις έχουν επεκταθεί πέρα από την πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του δυτικού Νταρφούρ, όπου σημειώθηκε ξέσπασμα εθνοτικής βίας.

Σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί και σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα