ΑΘΗΝΑ
00:50
|
05.05.2024
Οχι στον φασισμό και στις επιθέσεις ακροδεξιών κατά μεταναστών βροντοφώναξαν απόψε χιλιάδες πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική αντιφασιστική εκδήλωση πραγματοποίησαν απόψε στο κέντρο της Λεμεσού χιλιάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΑΚΕΛ για αποδοκιμασία των αποτρόπαιων μαζικών επιθέσεων ακροδεξιών και φασιστών σε βάρος μεταναστών το Σαββατοκύριακο.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κάλεσε την κυβέρνηση να εντοπίσει και να στείλει στη δικαιοσύνη όσους οργάνωσαν, πρωταγωνίστησαν και ενέχονται στα επεισόδια. «Μαρτυρίες υπάρχουν, οπτικό υλικό υπάρχει. Δικαιολογία καμία δεν υπάρχει. Εδώ θα κριθεί η κυβέρνηση αν έχει την πολιτική βούληση να τιμωρήσει παραδειγματικά και ν’ αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων επεισοδίων» είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε επίσης τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να καταγράψει τις ζημιές των βανδαλισμών στον Μώλο της Λεμεσού και στη Χλώρακα και να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες.

Ζήτησε επίσης από τις αρχές να αντιμετωπίσουν τις ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και που λειτουργούν, όπως τόνισε, «σαν σπίθα για να προκαλούνται ρατσιστικές εκρήξεις».

Στη συνέχεια τόνισε:

«Η πολιτική για το μεταναστευτικό πρέπει να στηρίζεται στην ανθρωπιά, στην αλληλεγγύη, στο διεθνές δίκαιο. Αλλιώς οι βαρύγδουπες δηλώσεις και τα δάκρυα κάθε φορά που πνίγονται παιδιά έξω από την πόρτα μας, όπως έγινε πρόσφατα με το ναυάγιο στην Πύλο, θα μοιάζουν με υποκρισία Φαρισαίων.

Η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να στηρίζεται στις διεθνείς συμβάσεις, συμφωνίες, ψηφίσματα και αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων και οργανισμών, όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο, ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης».


Στη συνέχεια άσκησε κριτική και στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, λέγοντας πως συναίνεσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε όλες ανεξαιρέτως τις αποφάσεις που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες πρώτες γραμμής, όπως είναι η Κύπρος, αποφεύγοντας να πάρει εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα για να χειριστεί τις μεταναστευτικές ροές. Όπως ανέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν στελέχωσε την Υπηρεσία Ασύλου, δεν εφάρμοσε ορθή, δίκαιη, ταχεία και αποτελεσματική διαδικασία εξέτασης αιτήσεων, δεν διαμόρφωσε πολιτικές ένταξης και δεν μερίμνησε για τις αναγκαίες υποδομές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα