ΑΘΗΝΑ
11:38
|
05.05.2024
Θα έχει ως στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και εξειδικευμένων πληροφοριών και ερευνών για την προώθηση τεχνολογίας που αφορά το νερό και την πυροδότηση καινοτομιών.
Ο Σαουδάραβας πρίγκηπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρόλο και λόγο στη διαχείριση διεθνών αποθεμάτων πόσιμου νερού μέσω της ίδρυσης «Διεθνούς Οργανισμού για το Νερό» (Global Water Organization) επιχειρεί ο Σαουδάραβας πρίγκηπας διάδοχος στο θρόνο και πρωθυπουργός, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ο νέος οργανισμός θα έχει την έδρα του στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και θα επιδιώξει, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Σαουδάραβας ηγέτης, ρόλο στην ενίσχυση και βελτίωση των διεθνών προσπαθειών εξασφάλισης «βιώσιμων πηγών ύδατος».

Σε ρεπορτάζ του σαουδαραβικού δικτύου Αλ Αραμπίγια αναφέρονται οι σκοποί του νέου οργανισμού ως εξής: ανταλλαγή γνώσεων και εξειδικευμένων πληροφοριών για την προώθηση τεχνολογίας που αφορά το νερό, την πυροδότηση καινοτομιών, το μοίρασμα αποτελεσμάτων έρευνας και εμπειριών από την διαχείριση υδάτινων αποθεμάτων. Θα επιδιωχθούν επίσης πρωτοβουλίες και έργα υψηλής προτεραιότητας για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα πηγών νερού «διασφαλίζοντας πρόσβαση σε όλους».

Προς το παρόν πάντως δεν έχουν γίνει γνωστές ποιες χώρες προσχώρησαν ή θα προσχωρήσουν στο νέο διεθνή οργανισμό ή εάν αυτός θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα