ΑΘΗΝΑ
04:58
|
01.12.2023
Θα έχει ως στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και εξειδικευμένων πληροφοριών και ερευνών για την προώθηση τεχνολογίας που αφορά το νερό και την πυροδότηση καινοτομιών.
Ο Σαουδάραβας πρίγκηπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρόλο και λόγο στη διαχείριση διεθνών αποθεμάτων πόσιμου νερού μέσω της ίδρυσης «Διεθνούς Οργανισμού για το Νερό» (Global Water Organization) επιχειρεί ο Σαουδάραβας πρίγκηπας διάδοχος στο θρόνο και πρωθυπουργός, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ο νέος οργανισμός θα έχει την έδρα του στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και θα επιδιώξει, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Σαουδάραβας ηγέτης, ρόλο στην ενίσχυση και βελτίωση των διεθνών προσπαθειών εξασφάλισης «βιώσιμων πηγών ύδατος».

Σε ρεπορτάζ του σαουδαραβικού δικτύου Αλ Αραμπίγια αναφέρονται οι σκοποί του νέου οργανισμού ως εξής: ανταλλαγή γνώσεων και εξειδικευμένων πληροφοριών για την προώθηση τεχνολογίας που αφορά το νερό, την πυροδότηση καινοτομιών, το μοίρασμα αποτελεσμάτων έρευνας και εμπειριών από την διαχείριση υδάτινων αποθεμάτων. Θα επιδιωχθούν επίσης πρωτοβουλίες και έργα υψηλής προτεραιότητας για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα πηγών νερού «διασφαλίζοντας πρόσβαση σε όλους».

Προς το παρόν πάντως δεν έχουν γίνει γνωστές ποιες χώρες προσχώρησαν ή θα προσχωρήσουν στο νέο διεθνή οργανισμό ή εάν αυτός θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Τα δημοφιλή πάντα του Εδιμβούργου γυρίζουν πίσω στην Κίνα

Πολιτική αρχαιολατρία για είλωτες

28η Διάσκεψη για το κλίμα: Τα ορυκτά καύσιμα πρέπει να γίνουν παρελθόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα