ΑΘΗΝΑ
12:10
|
27.04.2024
Υποχώρησαν τα φαινόμενα σήμερα Δευτέρα, αλλά δύο άτομα σε αγροτική περιοχή νοτιοδυτικά της Μαδρίτης εξακολουθούν να αγνοούνται.
Σε κόκκινο συναγερμό χθες, Κυριακή, οι περιοχές της Μαδρίτης, του Τολέδο και του Κάντιθ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκαν χθες, Κυριακή, οι περιοχές της Μαδρίτης, του Τολέδο και του Κάντιθ στην Ισπανία, που βρέθηκαν αντιμέτωπες με ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τρεις ακόμα περιφέρειες τέθηκαν σε πορτοκαλί συναγερμό – η Ανδαλουσία, η Καστίλλη και Λεόν, η Καταλονία και η Βαλένθια – ενώ η Καστίλλη-Λα Μάντσα, η Αραγονία, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μούρθια, η Χώρα των Βάσκων, η Λα Ριόχα και η Θέουτα μπήκαν σε κίτρινο συναγερμό, τον χαμηλότερο από τα τρία προβλεπόμενα επίπεδα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκλήθησαν να αντιμετωπίσουν σχεδόν 1.200 περιστατικά στην Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πυροσβέστες και αστυνομία αναζητούν δύο αγνοούμενους στην αγροτική περιοχή Αλντέα ντελ Φρέσνο, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην περιοχή. «Δύο άνθρωποι αγνοούνται, ένας πατέρας και ο γιος του, που επέβαιναν σε όχημα που παρασύρθηκε από το νερά στον ποταμό Αλβέρτσε», ανέφερε.

Οι έντονες βροχοπτώσεις υποχώρησαν σήμερα, Δευτέρα, το πρωί. Η βροχή συνεχίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μείωσε το επίπεδο συναγερμού σε κίτρινο από πορτοκαλί και κόκκινο την Κυριακή.

Χθες, οι αρχές Πολιτικής Προστασίας της Ισπανίας ζήτησαν από τους 9.600 κατοίκους της πόλης Αλκανάρ, να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ τους συνέστησε να αναζητήσουν καταφύγιο στους επάνω ορόφους των κατοικιών τους λόγω της έντονης βροχόπτωσης που μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια.

Ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνες Αλμέιδα, κάλεσε επίσης τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω της καταρρακτώδους βροχής που τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, μεταξύ 2 μ.μ. και 5 μ.μ. είχε σαν αποτέλεσμα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της ισπανικής πρωτεύουσας να κατακλυστούν από 322 κλήσεις για βοήθεια.

Η τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης έκλεισε το δημοφιλές πάρκο El Retiro, καθώς και δημοτικές εγκαταστάσεις και ορισμένες σήραγγες, ενώ ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για τις ανάγκες όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αναζητώντας καταφύγιο.

Ο δήμαρχος του Τολέδο, Κάρλος Βελάσκες, από την πλευρά του, ζήτησε από τους κατοίκους να επιδείξουν μέγιστη προσοχή και, όσο είναι δυνατόν, να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η ισπανική σιδηροδρομική υπηρεσία Renfe ανέφερε ότι αναγκάστηκε να αναστείλει τα δρομολόγια των τρένων μεταξύ Καταλονίας και Βαλένθια, ενώ λόγω των καταρρακτωδών βροχών έκλεισε για περισσότερο από δύο ώρες ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει Ταραγόνα και Καστελόν.

Οι επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο από τις καταρρακτώδεις βροχές είναι η Κάντιθ, η Ταραγόνα και η Καστελόν.

Νωρίτερα, το Σάββατο, λόγω καταιγίδας, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα που έκαναν κανόε καγιάκ στα βουνά της Ουέσκα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα