ΑΘΗΝΑ
14:46
|
07.05.2024
Η 20χρονη τουρίστρια κατήγγειλε πως βιάστηκε χτες το απόγευμα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Αγία Νάπα από έξι Ισραηλινούς.
Κύπριος αστυνομικός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι νεαρούς Ισραηλινούς ηλικίας 19 έως 20 ετών συνέλαβε η κυπριακή αστυνομία ως ενεχόμενους στο βιασμό 20χρονης Βρετανίδας τουρίστριας στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε, το απόγευμα της Κυριακής στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel και την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, οι ύποπτοι διατάχθηκε να τεθούν υπό κράτηση για οκτώ μέρες.

Σήμερα, οι ύποπτοι και η 20χρονη καταγγέλλουσα αναμένεται να εξεταστούν από ιατροδικαστή.

Γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Νάπα, όπου φέρεται πως έγινε ο βιασμός

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τις κυπριακές αρχές και τις οικογένειες των έξι κρατουμένων.

Η υπόθεση θυμίζει παρόμοια καταγγελία ομαδικού βιασμού από νεαρή Βρετανίδα το καλοκαίρι του 2019. Η κοπέλα είχε καταγγείλει πως βιάστηκε ομαδικά από 12 νεαρούς Ισραηλινούς. Ωστόσο, τελικά η ίδια καταδικάστηκε σε 4 μήνες κάθειρξη για ψευδή καταγγελία, ενώ οι δικηγόροι της κατέθεσαν έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο που την αθώωσε τον Ιανουάριο του 2022. Η κοπέλα κατήγγειλε τότε πως είχε αναγκαστεί να ανακαλέσει την αρχική καταγγελία της «κατόπιν πίεσης και υπό τις υποδείξεις της κυπριακής αστυνομίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Νότια Αφρική: Κτίριο καταρρέει, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα