ΑΘΗΝΑ
10:12
|
06.05.2024
Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας.
Ο Βασίλης Στίγκας στηρίζει τον Ηλία Κασιδιάρη ως υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Αθηναίων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πληροφορία ότι ο αδερφός του καταδικασμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη είναι μετακλητός συνεργάτης σε βουλευτή του κόμματος των Σπαρτιατών ο οποίος έχει διαγραφεί, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας.

Όπως είπε ο Βασίλης Στίγμας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε έναν από τους τρεις βουλευτές που διέγραψε προ ημερών.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, ισχυρίστηκε ότι δεν το γνώριζε καθώς δεν έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση από τα μέλη του κόμματός του, ενώ τόνισε πως δεν ήταν κεντρική απόφαση.

Υπενθυμίζεται  πως οι διαγραφές των βουλευτών Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλη και Χάρη Κατσιβαρδά από τον Βασίλη Στίγκα πυροδότησαν εσωτερική σύγκρουση στους «Σπαρτιάτες», με δύο βουλευτές του κόμματος να αποχωρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα και να ανεξαρτητοποιούνται.

Όλα αυτά ενώ αύριο (Τρίτη), στις 10:00, ο Βασίλης Στίγκας πρόκειται να καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία διενεργεί προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις δηλώσεις του στη Βουλή περί «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε».

Λίγες ώρες πριν περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» ρωτήθηκε (MEGA) περί των πρακτικών «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε», που ο ίδιος κατήγγειλε και υποστήριξε: «Όταν ένας άνθρωπος βγάζει μία ανακοίνωση εξ ονόματι άλλων ανθρώπων και δεν είναι έτσι, θέλει να επιβληθεί με τον δικό του τρόπο. Αυτός ο τρόπος ξεκάθαρα θυμίζει μαφία».

Και συνέχισε λέγοντας:

Αυτό που με ενόχλησε ήταν μία ανακοίνωση των τριών βουλευτών εξ ονόματι και των 11. Πήραν μία απόφαση να μην κατέβουν στο κοινοβούλιο. Αυτό ήταν ντροπιαστικό, όχι για εμένα. Το θέμα ήταν για τον κόσμο που μας ψήφισε, για τον κοινοβουλευτισμό. Η θέση του βουλευτή είναι εκεί, μέσα στο κοινοβούλιο. Δεν υπήρξε σοβαρότητα. Και με ποιο δικαίωμα βγαίνουν κάποιοι μπροστά και λένε συνειδητά ότι δεν θα έρθουν στο κοινοβούλιο;.

Λίγο νωρίτερα, από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα, εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξη του στον Ηλία Κασιδιάρη που κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. «Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε, γιατί κατά γενική ομολογία εάν δεν με στήριζε ο Ηλίας Κασιδιάρης, εγώ και οι ”Σπαρτιάτες” δεν θα είχαμε μπει στη Βουλή. Θεωρώ χρέος μου να τον στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα που κάνει και αυτό έκανα» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναφέρεται πως βουλευτές των «Σπαρτιατών» ζητούσαν χρήματα από άλλους βουλευτές για να ενισχύσουν οικονομικά τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη. Όπως εξήγησε ο Βασίλης Στίγκας, τα μόνα χρήματα που είχε ζητήσει ήταν για την αγορά εξοπλισμού (υπολογιστής) για το γραφείο του κόμματος, ενώ υπογράμμισε πως θα κάνει αποκαλύψεις αύριο στην εισαγγελέα για άλλα θέματα.

Μέχρι να πάρουμε την κρατική επιχορήγηση, γιατί ήταν άδεια τα ταμεία μας, είχα ζητήσει να γίνει παρακράτηση της τάξης του 20%. Κάποια στιγμή μου έβαλαν τρικλοποδιές. Ενώ είχαμε συμφωνήσει, κάποιος που είναι στον κύκλο των διαγραφέντων μου το ακύρωσε. Μίλησε εκ μέρους των υπόλοιπων βουλευτών, ότι δεν θα γίνει αυτό, με κάποιες αστείες δικαιολογίες. Πάλι είχαμε τέτοιο κρούσμα, βουλευτής να μιλάει για τους υπόλοιπους, τόνισε ο Στίγκας.

Βουλευτές των «Σπαρτιατών» τον κατηγόρησαν πως το κόμμα έλαβε τις 40.000 ευρώ και ότι δεν τους ενημέρωσε, γιατί ήθελε να κρατήσει ο ίδιος τα χρήματα.

«Όταν κάποιοι βουλευτές έχουν κάνει αντάρτικο, δεν έρχονται στο γραφείο μου για ενημέρωση, δεν μιλάνε καν και κάνουν το δικό τους, πως να τους ενημερώσω; Τα χρήματα μπήκαν σε λογαριασμό των “Σπαρτιατών”, όχι σε δικό μου λογαριασμό. Αυτά τα χρήματα εφόσον τα δίνει η Βουλή είναι αναρτημένα, δεν είναι κάτι κρυφό», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα