ΑΘΗΝΑ
00:48
|
28.02.2024
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, κ. Ραυτόπουλο, η τιμή του ελαιόλαδου εκτοξεύτηκε εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.
Ακρίβεια στο ελαιόλαδο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξωφρενικά επίπεδα έχει φτάσει η τιμή του ελαιόλαδου, με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς μέσα σε λίγους μόνο μήνες η τιμή του διπλασιάστηκε, με την ανοδική πορεία να συνεχίζεται.

«Για άγνωστο λόγο διπλασιάστηκε η τιμή του στα ράφια», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος, αφού από τα 6,95 ευρώ/λίτρο έφτασε στα 13,99.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα δοχείο 16,5 λίτρων στοίχιζε:

  • Φθινόπωρο 2021: 75€ – 80€ (4,50€ – 4,80€ / λίτρο),
  • Φθινόπωρο 2022: 90€ – 95€ (5,45€ – 5,75€ / λίτρο),
  • Ιούλιος 2023: 100€ – 105€ (6€ – 6,40€ / λίτρο),
  • Αύγουστος 2023: 157€ – 198€ (9,50€ – 12€ / λίτρο).

Σύμφωνα με τον κ. Ραυτόπουλο, η τιμή του ελληνικού ελαιόλαδου εκτοξεύτηκε εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, που έδωσε μειωμένη παραγωγή, και των εξαγωγών σε Ιταλία και Ισπανία. «Έχουν κάνει επιδρομή οι Ιταλοί και οι Ισπανοί έμποροι. Έχουν τριπλασιαστεί οι εξαγωγές του ελαιόλαδου από τη χώρα μας στην Ιταλία, στην Ισπανία», είπε.

Όπως υπογραμμίζει, η τιμή στο ελαιόλαδο αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω εντός του χειμώνα. «Πιστεύω ότι τον χειμώνα δε θα υπάρχει λάδι κάτω από 15 ευρώ», τονίζει ο ίδιος και υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα εντείνεται και από τους ελλιπείς ελέγχους στην αγορά. «Η αγορά μας είναι ασύδοτη, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Δεν υπάρχουν έλεγχοι. ο καθένας κάνει ό,τι θέλει», επισημαίνει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Εκατοντάδες τρακτέρ από Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών. Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό έξω από την Κομισιόν.
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Δεν απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kellogg’s είναι η σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα

Στον εισαγγελέα, αύριο, 10 άτομα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα