ΑΘΗΝΑ
10:24
|
27.04.2024
Ρατσισμός και ξενοφοβία στη Μεγαλόνησο. Ένα κείμενο-απάντηση μετά τα όσα συνέβησαν σε Χλώρακα και Λεμεσό.
Πορεία στη Λεμεσό ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ (πηγή: Πολίτης)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Του Παναγιώτη Χαραλαμπούς, αναδημοσίευση από τον λογαριασμό του στο Facebook. 

Τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής στην Κύπρο, και ειδικότερα στη Λεμεσό, φασίστες προχώρησαν σε ρατσιστικό πογκρόμ κατά μεταναστών στο πλαίσιο φασιστικής συγκέντρωσης. Ακολούθησαν αντιφασιστικές διαδηλώσεις πολιτών «ενάντια στη ρατσιστική πολιτική που διαχωρίζει, εκμεταλλεύεται, φυλακίζει, απελαύνει μετανάστες και μετανάστριες».

Σήμερα το ΑΚΕΛ καλεί σε μαζική κινητοποίηση, στις 7:00 το βράδυ στην πλατεία Διοικητηρίου στη Λεμεσό.

Ξαφνικά ένα φασιστικό φαινόμενο απασχολεί τη Μεγαλόνησο και ο Παναγιώτης Χαραλαμπούς απαντά στη διάλεκτό του… και είναι τέλειο!

Συμφωνώ. Να φύουν σιορ να παν έσσω τους. Να φύουν να μείνεις εσύ έσσω σου να σάζεις τους γονιούς σου η να τους πετάξεις σε κανένα γηροκομείο. Να κάτσεις να γλέπεις τζιαι τα κοπελλούθκια τζιαι να παραιτήσεις τα μανατζιεριλλίκια. Να φύουν τζιαι ας τρώεις φράουλες άγευστες που την Αγγλία γιατί εν ηβρέθεται ένας πιάσει τσάππα. Να φύουν τζιαι να κλείσεις το κκαφέ φράντζιαις που άνοιξες γιατί εν θα βρίσκεις λάντζα τζιαι ντελίβερι. Να μεν μπορείς με να παραγγείλεις ένα σούσι γιατί η στετέ σου εν έμαθε να κάμνει ποτούτα. Να μάθεις επιτέλους να μαειρεύκεις. Να μεν μπορείς με να ανάψεις ένα ναργιλέ να φκάλεις σέλφι τις Κυριακές στην θαλασσούα γιατί ο αράπης εν θα εν δαμέ. Να φύουν τζιαι να κατεβάσεις τζιαι το κελεπούρι που το ερ μπι μπί γιατί εν θα βρέθεται κανένας να σου το καθαρίσει. Να το κάμεις πάλε αποθήκη. Να φύουν τζιαι να δουλεύκεις ως στα 70 γιατί εν θα έσιει κανένα να σου πληρώνει την σύνταξη, αφού έμαθες στα μαύρα. Να φύουν τζιαι να αφήκεις την μερσεντές, το ντεβέλοπινγκ, τα ινβέστμεντς και το επιστατιλίκι και να πιάσεις πάλε το μιστρί, όπως παλιά. Να φύουν τζιαι να πάεις πίσω στο Mazda Familia σου, αφού εν θα έσιεις μούχτην προσωπικό να σου φκάλλει κέρδος στα “συνεργεία καθαρισμού” σου. Να φύουν τζιαι να φκεις πας τον γάρο τζιαι να πάεις πίσω στην μάντρα σου να σασεις τα χτηνά σου, αφού εν θα έσιει κανένα να τζιοιμάται στην στάνη την όφκερη. Τον γάρο που εξαπόλησες για να γενείς εσύ ο γάρος. Να φύουν τζιαι να ξεκινήσεις να τρώεις τζιείνο που πουλάς τα τελευταία σαράντα χρόνια. Τον αέρα τον κουπανιστό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα