ΑΘΗΝΑ
15:04
|
03.05.2024
Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας διέψευσε τους ισχυρισμούς του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν από τη Ρωσία το Σαββατοκύριακο για να χτυπήσουν στόχους στην Ουκρανία δεν αποτέλεσαν στρατιωτική απειλή για το έδαφος της Ρουμανίας, διευκρίνισε σήμερα το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας.

Η δήλωση εκ μέρους του Βουκουρεστίου έρχεται αφότου ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Όλεγκ Νικολένκο, υποστήριξε στο Facebook ότι πολλά ρωσικά drones έπεσαν και εξερράγησαν στο έδαφος της Ρουμανίας.

«Κατά τη διάρκεια μιας μαζικής επίθεσης από τη Ρωσία στην περιοχή του λιμανιού Ιζμαΐλ απόψε, ρωσικά Shaheds έπεσαν και εξερράγησαν στο έδαφος της Ρουμανίας», έγραψε ο Νικολένκο, επικαλούμενος πηγές εντός της ουκρανικής συνοριακής φρουράς.

Ο Νικολένκο υπερθεμάτισε δηλώνοντας ότι το συμβάν αποτελεί απόδειξη του ότι η «ρωσική πυραυλική τρομοκρατία» απειλεί όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά και τα γειτονικά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι για την αντιμετώπιση της «ρωσικής πυραυλικής τρομοκρατίας» οι δυτικοί υποστηρικτές του Κιέβου θα πρέπει να παράσχουν στην Ουκρανία πρόσθετα σύγχρονα συστήματα αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας, καθώς και αεροσκάφη.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, ωστόσο, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ότι «διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στον δημόσιο χώρο σχετικά με μια υποτιθέμενη κατάσταση που έλαβε χώρα τη νύχτα της 3ης προς 4η Σεπτεμβρίου, στην οποία ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα έπεφταν στην εθνική επικράτεια της Ρουμανίας».

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας παρακολούθησαν, σε πραγματικό χρόνο, την κατάσταση που δημιουργήθηκε από τις επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, καθώς και το βράδυ του Σαββάτου, σε υποδομές από την εγγύτητα των ουκρανικών λιμανιών στον Δούναβη.

Καμία στιγμή τα μέσα επίθεσης που χρησιμοποίησε η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αποτέλεσαν άμεσες στρατιωτικές απειλές για την εθνική μας επικράτεια ή τα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται πως «το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επαναλαμβάνει το γεγονός ότι αυτές οι επιθέσεις με στόχο τις ουκρανικές τοποθεσίες και τις μη στρατιωτικές υποδομές είναι αδικαιολόγητες και παραβιάζουν όλους τους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες».

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν επιτυχώς επίθεση με drone σε αποθήκη πετρελαίου και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για τον ανεφοδιασμό ουκρανικών στρατιωτικών οχημάτων στο λιμάνι του Ρένι, στην αριστερή όχθη του ποταμού Δούναβη.

«Ο στόχος της επίθεσης επετεύχθη. Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι έχουν χτυπηθεί», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε επίσης δύο ουκρανικές αποθήκες πυρομαχικών και ένα κέντρο διοίκησης drone στη νοτιοανατολική περιοχή του Ντνεπροπετρόβσκ.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα