ΑΘΗΝΑ
01:42
|
08.09.2024
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας υπογράμμισε την πάγια θέση της Αβάνας ενάντια στους μισθοφορικούς στρατούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Κούβα καταπολεμά επιχειρήσεις εμπορίας ανθρώπων που αποσκοπούν σε σκοπούς στρατιωτικής στρατολόγησης», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κουβανικές αρχές εντόπισαν ένα δίκτυο που λειτουργεί με βάση τη Ρωσία και το οποίο επιχειρούσε να στρατολογήσει Κουβανούς για να μετάσχουν ως μισθοφόροι στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας. Όπως αναφέρεται, τέτοιες απόπειρες στρατολόγησης έχουν αποτραπεί και έχουν κινηθεί ποινικές διαδικασίες σε βάρος των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών εντόπισε και εργάζεται για την εξουδετέρωση και την εξάρθρωση ενός δικτύου εμπορίας ανθρώπων που λειτουργεί με βάση τη Ρωσία για να ενσωματώσει Κουβανούς πολίτες που ζουν εκεί, ακόμη και ορισμένους που ζουν στην Κούβα, στις στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Απόπειρες αυτού του χαρακτήρα έχουν εξουδετερωθεί και έχουν κινηθεί ποινικές διαδικασίες εναντίον όσων εμπλέκονται σε αυτές τις δραστηριότητες».

«Οι εχθροί της Κούβας προωθούν παραποιημένες πληροφορίες που επιδιώκουν να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας και να την παρουσιάσουν ως συνεργό σε αυτές τις ενέργειες που απορρίπτουμε κατηγορηματικά», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση μοιάζει να «δείχνει» στην κατεύθυνση μισθοφορικών οργανώσεων που επιχειρούν στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πάγια θέση της ενάντια στους μισθοφορικούς στρατούς:

«Η Κούβα έχει μια σταθερή και ξεκάθαρη ιστορική θέση ενάντια στον μισθοφορισμό και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στα Ηνωμένα Έθνη στην απόρριψη της προαναφερθείσας πρακτικής, όντας εισηγήτρια πολλών από τις πρωτοβουλίες που εγκρίθηκαν από τον ΟΗΕ».

«Η Κούβα δεν είναι μέρος του πολέμου στην Ουκρανία. Ενεργεί και θα ενεργήσει σθεναρά εναντίον όσων εντός της εθνικής επικράτειας συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μορφή εμπορίας ανθρώπων για σκοπούς μισθοφορίας ή στρατολόγησης, έτσι ώστε οι Κουβανοί πολίτες να μπορούν να σηκώσουν όπλα εναντίον οποιασδήποτε χώρας», καταλήγει το σημερινό ανακοινωθέν της Αβάνας.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα