ΑΘΗΝΑ
03:05
|
02.05.2024
Ένα σκίτσο από την εφημερίδα «Χαραυγή» για το πογκρόμ κατά μεταναστών στην Κύπρο.
Από την κυπριακή εφημερίδα, Χαραυγή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική αντιφασιστική εκδήλωση πραγματοποίησαν (4/9) στο κέντρο της Λεμεσού χιλιάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΑΚΕΛ για αποδοκιμασία των αποτρόπαιων μαζικών επιθέσεων ακροδεξιών και φασιστών σε βάρος μεταναστών το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Η Κύπρος καταστράφηκε στο παρελθόν από μια φασιστική μειοψηφία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Παράλληλα η επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως Εθνική Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (NHRI), Μαρία Στυλιανού Λοττίδη ζήτησε από την ηγεσία της κυπριακής Αστυνομίας να προχωρήσει σε άμεση διερεύνηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν σε Χλώρακα και Λεμεσό λαμβάνοντας υπόψη το ρατσιστικό κίνητρο. Στη μακροσκελή τοποθέτησή της η Επίτροπος αναφέρει ότι αυτές οι πράξεις από μόνες τους «έδιναν το ‘δικαίωμα’ στις Αρχές να παρέμβουν σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου και την αρχή της αναλογικότητας, με βάσει τα περιστατικά που ήταν ενώπιον τους, ούτως ώστε είτε να αποτρέψουν τη βία και τις συνέπειες που είχε αυτή στους αποδέκτες της, είτε να την καταστείλουν με τα επιτρεπόμενα νόμιμα και ανάλογα μέτρα».

Με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια σε βάρος μεταναστών στην Κύπρο αναδημοσιεύουμε ένα σχετικό σκίτσο από την κυπριακή εφημερίδα «Χαραυγή».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα