ΑΘΗΝΑ
05:33
|
28.04.2024
Ένας εκ των νέων υπουργών της κυβέρνησης συνασπισμού με επικεφαλής το κόμμα Φέου Τάι, είναι και ο βασιλιάς της χώρας.
Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Ταϊλάνδης, με επικεφαλής τον επιχειρηματία Σρέτα Ταβισίν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Σρέτα Ταβισίν  και το υπουργικό του συμβούλιο ορκίστηκαν την Τρίτη, επιτρέποντας στο κόμμα Φέου Τάι να αρχίσει να εργάζεται για τις υψηλές οικονομικές του υποσχέσεις μετά από ένα τρίμηνο μετεκλογικό πολιτικό κενό.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βαγιραλονγκόρν ορκίστηκε και αυτός μαζί με τον πρωθυπουργό του υπουργικού συμβουλίου σε μια κυβέρνηση συνασπισμού που αποτελείται από 11 κόμματα.

Ο Σρέτα Ταβισίν, του οποίου το κόμμα Φέου Τάι ηγείται του συνασπισμού, και 33 υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου υποσχέθηκαν την πίστη τους στη μοναρχία κατά τη διάρκεια της τελετής στο παλάτι Dusit στην Μπανγκόκ. Η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει το πολιτικό της πρόγραμμα στο κοινοβούλιο την επόμενη Δευτέρα.

Στην κορυφή των στόχων της νέας κυβέρνησης θα είναι η απόπειρα άμεσης μείωσης των τιμών των καυσίμων και των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας από τον Σεπτέμβριο, καθώς και η υπόσχεση για ένα επίδομα 10.000 μπατ (262 ευρώ) σε ψηφιακή μορφή σε όλους τους πολίτες ηλικίας 16 ετών και άνω.

Ο Σρέτα Ταβισίν, ένας 61χρονος δισεκατομμυριούχος με σπουδές στις ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της εταιρείας ανάπτυξης πολυτελών ακινήτων Sansiri (SIRI.BK), είπε ότι η κυβέρνησή του θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των αναγκών των ανθρώπων.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι μια λαϊκή κυβέρνηση… είμαστε όλοι εδώ ως εκπρόσωποι του λαού», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα μετά την ορκωμοσία του.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα οπότε θα εργαζόμαστε ακούραστα καθημερινά… θα αντιμετωπίζουμε τις απαιτήσεις του κόσμου», πρόσθεσε ο νέος πρωθυπουργός.

Ο Ταβισίν, ο οποίος είναι και υπουργός Οικονομικών της χώρας, είπε ότι θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη και θα ταξιδέψει στις βορειοανατολικές επαρχίες Khon Kaen, Udon Thani και Nongkhai την Παρασκευή για να συναντήσει τις κοινότητες και να μάθει περισσότερα για τα προβλήματά τους.

Να σημειωθεί ότι το κόμμα Φέου Τάι ήρθε δεύτερο στις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Ταϊλάνδη, αλλά ανέλαβε το σχηματισμό κυβέρνησης αφού συντηρητικά μέλη μιας μη εκλεγμένης ανώτερης βουλής εμπόδισαν τις προσπάθειες του Move Forward και του επικεφαλής του Πίτα Λιμτζαροενράτ– του προοδευτικού κόμματος που κέρδισε τις εκλογές – να εξασφαλίσει την κορυφαία θέση για τον υποψήφιό τους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα