ΑΘΗΝΑ
05:56
|
28.04.2024
«Λεσβιακή ντροπή» έγραψε τουρκική εφημερίδα για την Καρακούρτ, με τον καθηγητή ιστορίας, Σοφούογλου να τονίζει «Απορρίπτω το κύπελλο που έχει μολυνθεί από λεσβίες».
Εμπράρ Καρακούρτ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εν μέσω της μεγάλης επιτυχίας της τουρκικής εθνικής ομάδας βόλεϊ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών, οι συντηρητικοί της Τουρκίας στοχοποιούν τις παίκτριες για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ένδυσή τους, ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Τουρκίας κέρδισε τη Σερβία το βράδυ της Κυριακής (3/9) και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ωστόσο, ορισμένοι υπερσυντηρητικοί επιτέθηκαν στις γυναίκες ως προσβλητικές για τις ισλαμικές αξίες.

Η Εμπράρ Καρακούρτ, η οποία παίζει στην ομάδα βόλεϊ, στοχοποιήθηκε για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό. Η Καρακούρτ δέχτηκε πολλά ομοφοβικά μηνύματα, όταν δημοσίευσε φωτογραφίες της στα social media με διάφορες πόζες της μαζί με άλλες γυναίκες. Ο αμφιλεγόμενος καθηγητής ιστορίας Εμπουμπεκίρ Σοφούογλου, έγραψε σε μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι «απορρίπτει κάθε νίκη που κερδίζουν οι λεσβίες». 

«Απορρίπτω το κύπελλο πρωταθλήματος που έχει μολυνθεί από λεσβίες», έγραψε στο X και πρόσθεσε ότι η Εμπράρ Καρακούρτ παραβιάζει τους ηθικούς κώδικες. 

Να σημειωθεί, ότι ο Σοφούογλου είχε δεχθεί στο παρελθόν πυρά, όταν αποκάλεσε τα πανεπιστήμια «κέντρα πορνείας»

Η ισλαμιστική εφημερίδα Yeni Akit, ένθερμος υποστηρικτής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του, στόχευσε επίσης την Εμπράρ Καρακούρτ, αποκαλώντας την «λεσβιακή ντροπή». 

Επίσης και ο αμφιλεγόμενος ιμάμης Αχμέτ Μαχμούτ Ουνλού δημοσίευσε ένα βίντεο στο X, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αναφερόμενος στην αθλήτρια Εμπράρ Καρακούρτ δήλωσε: «Ακόμη και ο Πούτιν έχει απαγορεύσει την ομοφυλοφιλία».

Να τονιστεί, ότι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (TRT) δεν πήρε συνέντευξη από τις δύο μοναδικές λεσβίες παίκτριες, την Καρακούρτ και τη Μελίσα Βάργκας, μετά τον αγώνα και τη νίκη τους. 

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ομοφοβία είναι ευρέως διαδεδομένη. Η Τουρκία κατατάχθηκε στην 48η θέση μεταξύ 49 χωρών όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων, σύμφωνα με τον  Χάρτη της Ευρώπης του Ουράνιου Τόξου για το 2023, που δημοσιεύτηκε από τη Διεθνή Ένωση Λεσβιών, Γκέι, Αμφιφυλόφιλων, Τρανς και Διαφυλικών (ILGA)-Europe.

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα