ΑΘΗΝΑ
03:03
|
04.05.2024
Προβλέπεται πως εκατομμύρια πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα βιώσουν τη χειρότερη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου.
Οι πιο δύσκολες μέρες δεν έχουν έρθει ακόμη για το βρετανικό λαό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα χειρότερα για τους Βρετανούς φαίνεται πως δεν έχουν ακόμη έρθει. Η βρετανική «δεξαμενή σκέψης», Resolution Foundation, στην τελευταία έκθεσή της προβλέπει πως εκατομμύρια πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα βιώσουν τη χειρότερη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου από τη δεκαετία του 1950.

Ανάμεσα στους λόγους που ενισχύουν αυτή την πρόβλεψη είναι η αναμενόμενη νέα μείωση του οικογενειακού εισοδήματος από τις νέες αυξήσεις φόρων, τον τερματισμό της οικονομικής ενίσχυσης για  το κόστος διαβίωσης, την αύξηση του κόστους στέγασης που σε ένα βαθμό οφείλεται και στις συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Εκτιμά ότι η σημερινή περίοδος δρομολογεί περαιτέρω επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου στο χείριστο βαθμό εδώ και 70 χρόνια, όταν το εισόδημα μιας τυπικής οικογένειας με ενήλικα μέλη αναμένεται να είναι κατά 4% χαμηλότερο για τη δημοσιονομική περίοδο 2024-2025 σε σχέση με πέντε χρόνια πριν.

Προβλέπει πιθανή ήττα των Συντηρητικών στις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το αργότερο στις αρχές του 2025, επισημαίνοντας πως από τη δεκαετία του 1960, δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα κυβέρνησης που να διατηρεί την πλειοψηφία της με μια τόσο χαμηλή εξέλιξη του εισοδήματος.

Η χρεοκοπία του δήμου Μπέρμιγχαμ

Ας σημειωθεί ότι χτες, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο δήμος Μπέρμιγχαμ υπέβαλε αίτηση προστασίας από πιστωτές δηλώνοντας ουσιαστικά χρεοκοπία. Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε πως όλες οι νέες δαπάνες, με εξαίρεση την προστασία των ευάλωτων ατόμων και τις νομικές υπηρεσίες, πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

Τον περασμένο Ιούνιο, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ανακοίνωσε ότι είχε δυνητική υποχρέωση σχετικά με αξιώσεις για ίσες αμοιβές της τάξης των 650 έως 760 εκατ. λιρών, με συνεχή υποχρέωση που συσσωρεύεται με ρυθμό 5 έως 14 εκατ. λιρών ανά μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα