ΑΘΗΝΑ
06:18
|
17.05.2024
Κατηγορίες για κακουργήματα απαγγέλθηκαν απόψε σε βάρος τεσσάρων μελών του Blue Horizon, για τον άδικο χαμό του Αντώνη Καργιώτη.
Το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο η κηδεία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά άσκησε απόψε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους τέσσερις συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon.

Σε βάρος του μέλους του πληρώματος, που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει τον άτυχο άνδρα απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στους άλλους δύο ναυτικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σε βάρος του πλοιάρχου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Επιπλέον, η εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής προκειμένου να εξακριβωθεί αφενός εάν ήταν παρόντες λιμενικοί κατά τη διάρκεια του απόπλου του πλοίου, αφετέρου εάν έπραξαν ό,τι προβλέπεται από τη στιγμή που ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα.

Όπως καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέλη του πληρώματος έδωσαν θανάσιμη σπρωξιά στον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon της Attica Group τον έσπρωξαν ενώ βρισκόταν στον καταπέλτη, έχοντας εισιτήριο, για να επιβιβαστεί την ώρα που ξεκινούσε ο απόπλους το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά ενώ βρισκόταν στον καταπέλτη που σηκωνόταν.

Μολονότι ο άνδρας έπεσε στη θάλασσα, το πλήρωμα του πλοίου έμεινε ψυχρά ασυγκίνητο και το πλοίο αναχώρησε κανονικά επιστρέφοντας στον Πειραιά μετά από μια ώρα εν πλω, με εντολή εισαγγελέα.

Η ιατροδικαστική έρευνα

«Πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος ενώ φέρει και εκδορές στην κεφαλή»  είναι η αιτία θανάτου του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη που βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπογιόκα που διενήργησε τη νεκροψία νεκροτομή.

Ο αδικοχαμένος 36χρονος Αντώνης Καργιώτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος-«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα