ΑΘΗΝΑ
13:07
|
03.05.2024
Πνιγμός η αιτία θανάτου, λέει ο ιατροδικαστής. Αυτόπτης μάρτυρας: Τον έσπρωξαν ενώ ξεκινούσε το πλοίο και τον έβλεπαν να πνίγεται.
Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εισαγγελέα θα παρουσιαστούν το μεσημέρι οι 4 συλληφθέντες, ο πλοίαρχος, ο αξιωματικός καταστρώματος και δύο μέλη του πληρώματος, με την κατηγορία για ανθρωποκτονία απο κοινού, για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου το βράδυ της Τρίτης κατά την προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Horizon», που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν από το Λιμενικό, μετά τα βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, όπου ο 36χρονος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο, κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 36χρονος – που φέρεται να είχε εισιτήριο παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές πληροφορίες – καταγόταν από το Λασίθι, από 10μελή οικογένεια που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, διέμενε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου και εργαζόταν σε κατάστημα της περιοχής.

«Τον κοίταζαν να βυθίζεται στο νερό και έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το πλοίο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ περιγράφοντας τα όσα τραγικά έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά.

«Πνίγεται ένας άνθρωπος και γυρνάς και λες φεύγουμε, χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια; Να του πετάξεις ένα σωσίβιο; Να πεις πνίγεται ένας άνθρωπος; Χωρίς να συμβαίνει τίποτα ξεκίνησε το πλοίο» ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως είπε μετά από λίγα λεπτά το σώμα του άτυχου 36χρονου ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά ήταν πλέον αργά. Είχε πνιγεί ενώ ο καπετάνιος και το πλήρωμα αδιαφόρησαν.

Συγκλονισμένος ο επιβάτης του πλοίου που διατάχθηκε να επιστρέψει πίσω στο λιμάνι όταν έγινε γνωστό το τραγικό περιστατικό δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες της επικοινώνησαν με το λιμενικό για να το καταγγείλουν.

«Μας σταματήσαν αρόδο και μετά μας γύρισαν πίσω» δήλωσε. Ο ίδιος καταγγέλλει τους ψευδείς ισχυρισμούς μελών του πληρώματος που δήλωσαν ότι ο άνδρας που προσπάθησε να επιβιβαστεί την ώρα που αναχωρούσε το πλοίο έπεσε μόνος του. «Αυτό δεν έγινε», τόνισε ο μάρτυρας επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες και άλλων επιβατών ότι τον πέταξαν από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα

Η Διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Οργή πάντως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, λίγα λεπτά μετά την, τελικά δολοφονική ενέργεια στον καταπέλτη του πλοίου, από τα μεγάφωνα του πλοίου ακούστηκε η εξοργιστική ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

ΠΝΟ: «Το περιστατικό δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών»

Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εκφράζοντας τη βαριά θλίψη και την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη, απευθύνοντας παράλληλα τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

«Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών, οι οποίο διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημα τους αυτό που τους επιβάλει ο επαγγελματισμός τους δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα» αναφέρει η ΠΝΟ.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών τονίζει εξάλλου ότι αναμένει το πόρισμα των αρμόδιων Υπηρεσιών για τη διαλεύκανση του τραγικού περιστατικού.

Ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης, ο 36χρονος φέρεται να είχε εκδώσει εισιτήριο για το χθεσινό δρομολόγιο Πειραιάς-Κρήτη.
Ο άτυχος άνδρας καταγόταν από το Λασίθι, από 10μελή οικογένεια που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, διέμενε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου και εργαζόταν σε κατάστημα της περιοχής. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ο Αντώνης Καργιώτης εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές για να στέλνει χρήματα στην οικογένειά του, αλλά ταξίδευε συχνά από την Κρήτη στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους. Μετά το τραγικό συμβάν η οικογένεια του 36χρονου παρακολουθείται από κοινωνική λειτουργό, ενώ οι Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με έναν από τους αδερφούς του θύματος.

Ιατροδικαστής: Πνιγμός και εκδορές

«Πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος ενώ φέρει και εκδορές στη κεφαλή»  είναι η αιτία θανάτου του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη που βρήκε τραγικό θάνατο εχτές στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπογιόκα που διενήργησε τη νεκροψία νεκροτομή.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα