ΑΘΗΝΑ
11:05
|
27.04.2024
Είδαμε πολίτες που πιάνονταν αγκαζέ για να περάσουν τη Βασιλίσσης Σοφίας και άλλους που κοίταζαν άναυδοι τον καταρράκτη στο Μετρό στον Ευαγγελισμό.
Πού πας στην Αθήνα του 2023 δίχως ναυαγοσώστη;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ανεπάρκεια της πολιτικής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που τα φορτώνει όλα στην κλιματική κρίση και στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ με κάθε αφορμή διατυμπανίζει διακηρύξεις και ακριβές διαφημιστικές εκστρατείες περί «Ελλάδας 2.0» και συνεπακόλουθα της πρωτεύουσάς της, «Αθήνα 2.0», επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά.

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας που έχει υποφέρει τα χίλια μύρια από τα πανάκριβα και αποτυχημένα εν πολλοίς έργα βιτρίνας του δημάρχου της, Κώστα Μπακογιάννη, έγιναν σήμερα ποτάμια, λίμνες, χείμαρροι. Ένας απέραντος «υδάτινος κόσμος» που θα ζήλευε και η Βενετία.

Οι κάμερες των πολιτών και οι αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατέγραψαν την απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αθήνας μία ανάσα πριν τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτώβρη.

Καταγράφηκαν οδυνηρές και απίστευτες σκηνές.

Είδαμε πολίτες που πιάνονταν αγκαζέ για να περάσουν τη Βασιλίσσης Σοφίας, άλλους που κοίταζαν τρομαγμένοι τον αυτοσχέδιο καταρράκτη από υπόγειο χώρο του Μετρό στον Ευαγγελισμό.

Δεν είναι ο Νιαγάρας. Είναι ο σταθμός του Μετρό, Ευαγγελισμός

Πολίτες που αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν κυριολεκτικά  μέσα στα λασπωμένα νερά των ορμητικών χειμάρρων διακυβεύοντας ορισμένοι τη σωματική ακεραιότητα ή και την ζωή τους.

Κράτα με να σε κρατώ, να διαβούμε τον ποταμό…
Επικίνδυνες βουτιές στο χείμαρρο του Ευαγγελισμού…

Χιλιάδες άλλοι κατέγραφαν λεωφόρους με νερό άνω του μισού μέτρου με αυτοκίνητα, φορτηγά, τρόλεϊ και λεωφορεία, ακίνητα για ώρα σαν τεράστια θηλαστικά στον ωκεανό.

Η Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας, αλλιώς…

Οι πιο ατυχείς που ζουν ή δουλεύουν σε υπόγειες εγκαταστάσεις δεν είχαν ούτε το χρόνο, ούτε την όρεξη για βιντεοσκόπηση καθώς στα χέρια είχαν μόνον χώρο για σκούπα και σφουγγαρίστρες.

Αν εξακολουθήσουμε την ίδια πορεία, η Αθήνα θα διεκδικήσει σε κάθε δυνατή νεροποντή με αξιώσεις τα υδάτινα σκήπτρα (αλλά όχι τη γοητεία) της Βενετίας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα