ΑΘΗΝΑ
20:06
|
04.05.2024
Παράλληλα, ο τελευταίος επεξεργαστής για smartphone της Huawei προκαλεί πλήγμα στις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Η Κίνα είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές της Apple, που πραγματοποιεί εκεί περίπου το ένα πέμπτο των πωλήσεών της
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, η Κίνα έδωσε εντολή σε υπαλλήλους σημαντικών κυβερνητικών οργανισμών της να μην χρησιμοποιούν τα iPhone της Apple ή άλλα smartphone ξένων εταιρειών στην εργασία τους και να μην τα φέρνουν καν στο χώρο εργασίας.

Σχετικές εντολές στάλθηκαν από προϊστάμενους στους υπαλλήλους τους τις τελευταίες εβδομάδες, αν και δεν είναι σαφές το πόσο ευρύ είναι το προσωπικό που δέχθηκε τέτοιες οδηγίες, ανέφερε η WSJ.

Η Κίνα είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές της Apple, που πραγματοποιεί εκεί περίπου το ένα πέμπτο των πωλήσεών της.

Η απαγόρευση έρχεται ενόψει μιας εκδήλωσης της Apple (AAPL.O) την επόμενη εβδομάδα, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα αφορά το ντεμπούτο μιας νέας σειράς iPhone και μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα καθώς αυξάνονται οι εντάσεις Κίνας-ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα της WSJ δεν αναφέρεται σε άλλες κατασκευάστριες τηλεφώνων πέρα από την Apple. Η Apple και το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, το οποίο χειρίζεται τις έρευνες των μέσων ενημέρωσης για την κινεζική κυβέρνηση, δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Διαβάστε ακόμα:

Για περισσότερο από μια δεκαετία, η Κίνα προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από την ξένη τεχνολογία, απαιτώντας από τις κρατικές επιχειρήσεις όπως οι τράπεζες να χρησιμοποιούν κινεζικό λογισμικό και ενθαρρύνοντας την εγχώρια κατασκευή τσιπ.

Η Apple ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι σκοπεύει να συναρμολογεί περίπου το 25% όλων των προϊόντων της εκτός Κίνας έως το 2025 και ζήτησε από τους προμηθευτές της να σχεδιάσουν τη συναρμολόγηση προϊόντων σε άλλες ασιατικές χώρες, όπως η Ινδία και το Βιετνάμ.

Τον Μάιο, η κινεζική κυβέρνηση ζήτησε από μεγάλες κρατικές εταιρείες να ενισχύσουν την προσπάθειά της να επιτύχει τεχνολογική αυτάρκεια.


Ο τελευταίος επεξεργαστής για smartphone της Huawei προκαλεί πλήγμα στις κυρώσεις των ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, η Huawei Technologies Co. σε συνεργασία με την κορυφαία κατασκευάστρια τσιπ της Κίνας, SMIC, ανέπτυξαν έναν προηγμένο επεξεργαστή 7 νανομέτρων για τον εξοπλισμό των τελευταίων smartphone της, σηματοδοτώντας ότι το Πεκίνο σημειώνει ταχεία πρόοδο στις προσπάθειές του να αποκρούσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να μπλοκάρουν τις τεχνολογικές του προόδους.

Η Huawei, κορυφαίος προμηθευτής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, smartphones και άλλου προηγμένου εξοπλισμού, έχει γίνει στόχος κυρώσεων της Ουάσιγκτον, η οποία επικαλείται κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να τις δικαιολογήσει.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ουσιαστικά απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να συναλλάσσονται με τη Huawei. Ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επέβαλε περαιτέρω κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των πωλήσεων εξοπλισμού της Huawei στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα, η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Τζίνα Ραϊμόντο, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τη σκληρή τους στάση σε ό,τι αφορά την πώληση μικροτσίπ αιχμής στην Κίνα, υποστηρίζοντας ότι οι τεχνολογίες αυτές μπορεί να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των στρατιωτικών ικανοτήτων του Πεκίνου

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα