ΑΘΗΝΑ
20:53
|
06.05.2024
Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο.
Στήνεται συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βήμα παραπέρα από την απόφαση να περιοριστούν οι παρουσίες κυβερνητικών στελεχών στην Θεσσαλονίκη, το Σαββατοκύριακο και να ακυρωθούν σχετικές εκδηλώσεις προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου, ανακοινώνοντας την αναβολή της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα και της καθιερωμένης ομιλίας του στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο πρωθυπουργός αντί για την Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας, προκειμένου να δει επί τόπου τις καταστροφές, να πραγματοποιήσει αυτοψία και να ενημερωθεί για τις ανάγκες και διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στις 2 το μεσημέρι θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια μαζί με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

«Οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού επεμβαίνουν όπου είναι ανάγκη, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας που βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η προστασία των κρίσιμων υποδομών. Με απόφαση του πρωθυπουργού στήνεται ήδη Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα, όπου μεταβαίνουν οι συναρμόδιοι υπουργοί», σημείωσε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα