ΑΘΗΝΑ
19:59
|
06.05.2024
Έναν πραγματικό εφιάλτη ζουν σήμερα οι κάτοικοι σε Παλαμά, Μουζάκι κι άλλες περιοχές της Καρδίτσας. Νεκρός βρέθηκε ο 49χρονος αγνοούμενος κτηνοτρόφος στον Δομοκό.
Μουζάκι (από meteo)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους τέσσερις νεκρούς έφτασε ο τραγικός απολογισμός της πρωτόγνωρης κακοκαιρίας Daniel, η οποία πρώτα χτύπησε ανελέητα τη Μαγνησία και στη συνέχεια κατέβηκε πιο νότια στη Στερεά Ελλάδα.

Νεκρός βρέθηκε ο 49χρονος κτηνοτρόφος από το Πετρωτό Δομοκού λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, καταπλακωμένος από φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

 Πρόκειται για το τέταρτο θύμα της κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα.

Βόλος, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα, Αθήνα μετρούν τις πληγές τους από την κακοκαιρία Daniel, που χτυπά με διαδοχικά κύματα από το βράδυ της Δευτέρας (4/9), αφαιρώντας τη ζωή 3 ανθρώπων και προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Καρδίτσα: «Μαζευτήκαμε στις στέγες για να μην πνιγούμε»

Εικόνες θρίλερ από την Μεταμόρφωση και τον Παλαμά Καρδίτσας, που βρίσκονται κυριολεκτικά κάτω από το νερό, με τα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Από το πρωί (7/9) οι μαρτυρίες των κατοίκων των δύο χωριών είναι σοκαριστικές, με αρκετούς να είναι εγκλωβισμένοι πάνω σε στέγες, με το νερό να φτάνει ακόμα και τα 3 μέτρα. Απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια, καθώς στερεύουν τρόφιμα και νερό.

Νωρίς το πρωί μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ο κ. Τάσος από τον Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (7/9) στο MEGA αναφέροντας ότι από τις 3:40 τα ξημερώματα τα νερά ξεκίνησαν να μπαίνουν στο χωριό.

«Από τις 3:40 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί. Το θέμα είναι να έρθει η ΕΜΑΚ να προσεγγίσουμε, να βγάλουμε τον άνθρωπο. Είμαστε όπως μπαίνουμε από την Ιτέα στον Παλαμά Καρδίτσας στα πρώτα σπίτια. Θέλουμε βάρκα να πάρουμε τον άνθρωπο από εκεί. Το θέμα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε 1,5 μέτρο νερό δεν μπορεί να έρθει κάποιος».

Πληροφορίες ότι αγνοούνται 3 οικογένειες με παιδιά στο Ριζοβούνι

Το MEGA μετέδωσε αναφορές, ότι αγνοούνται 3 οικογένειες με παιδιά στο χωριό Ριζοβούνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικογένειες μπορεί να μην πρόλαβαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και δεν έχουν δώσει ακόμα σημεία ζωής στους κοντινούς τους ανθρώπους που τους αναζήτησαν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους γίνονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με τα λασπόνερα να έχουν καλύψει τα πάντα.

Αθήνα: Προβλήματα σε Μοσχάτο, Καλλιθέα, Πετράλωνα

Από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα σε Μοσχάτο, Καλλιθέα, Πετράλωνα με πολλές βιοτεχνίες και αποθήκες να έχουν πλημμυρίσει. Το πρώτο κύμα του «Daniel» στην Αθήνα σημειώθηκε χθες το απόγευμα (6/9) όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια προκαλώντας κομφούζιο σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Στο Μοναστηράκι πλημμύρισαν καταστήματα, ενώ από το δεύτερο κύμα των έντονων βροχοπτώσεων, νερά μπήκαν και στο διάδρομο του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Βόλος: Πόλη πνιγμένη στις λάσπες

Η Θεσσαλία χτυπήθηκε με σφοδρότητα από την κακοκαιρία, όπου σύμφωνα με το meteo.gr καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον δύο είναι επίσημα οι αγνοούμενοι. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Όλοι οι δήμοι ΜαγνησίαςΤρικάλωνΚαρδίτσαςΣποράδων και οι τρεις δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων στη Λάρισα έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία, ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ, ακόμα και μέσα στη νύχτα, πραγματοποιούσαν περιπολίες με σφυρίχτρες, προκειμένου να ειδοποιήσουν άτομα που μπορεί να βρίσκονται σε ανάγκη. Μάλιστα, επιστράτευσαν και φουσκωτό σκάφος κάνοντας κουπί μέσα στους δρόμους του Βόλου για να βρεθούν στα σημεία όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Μία πόλη πνιγμένη στις λάσπες είναι η εικόνα του Βόλου, όπως την κατέγραψε από ψηλά η κάμερα το drone. Πάνω από 200.000 άνθρωποι στον Βόλο και τα προάστιά σε Αγριά και Λεχώνια, δοκιμάζονται σκληρά από την Τρίτη (5/9). Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για πάρα πολλές ώρες, χωρίς πόσιμο νερό, συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ, η κατάσταση στην πόλη του Βόλου είναι για τους κατοίκους απελπιστική.

Νέο 112 για εκκένωση στη Μαγνησία

Με μήνυμα του 112 ενημερώθηκαν πριν από λίγο οι κάτοικοι σε περιοχή της Μαγνησίας, να απομακρυνθούν λόγω της κακοκαιρίας Daniel που «σφυροκοπά» την περιοχή.

Εύβοια: 10 εγκλωβισμένοι κάνουν έκκληση για τρόφιμα

SOS εκπέμπουν 10 εγκλωβισμένοι άνθρωποι στην περιοχή Μακρύς Γιαλός, στη βόρεια Εύβοια. Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το evima.gr, οι άνθρωποι αυτοί κάνουν έκκληση για βοήθεια όπως φαγητό ή μπαταρίες, είτε από θάλασσα είτε οδοιπορικώς να πάει ένας εξ αυτών να τα παραλάβει.

«Χρειαζόμαστε άμεσα τρόφιμα και κάποιον φακό γιατί είμαστε χωρίς ρεύμα. Επίσης χρειαζόμαστε και με κάποιον τρόπο να φορτίσουμε ένα κινητό για να έχουμε μια επικοινωνία γιατί έχουμε μικρά παιδάκια εδώ έτσι ώστε αν χρειαστούμε κάτι να μπορούμε να επικοινωνήσουμε», είπε ένας εκ των εγκλωβισμένων στο τοπικό μέσο. Ο κ. Γιάννης έστειλε βίντεο και εικόνα που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στον Μακρύ Γιαλό. «Ο δρόμος θα πέσει γιατί είναι κούφιος» λέει χαρακτηριστικά.

Φθιώτιδα: 165 εγκλωβισμένοι σε δύο χωριά του Δοκομού

Τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel μετρά η Φθιώτιδα. Πλημμυρισμένα σπίτια, κατεστραμμένο οδικό δίκτυο και εκατοντάδες εγκλωβισμένοι άνθρωποι συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα που επικρατεί στην περιοχή σήμερα, Πέμπτη (7/9).

Στην περιοχή του Δομοκού ο εφιάλτης συνεχίζεται για τα δύο χωριά. Τη Σοφιάδα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι 125 άνθρωποι και τα Πετρίλια όπου και εκεί 40 άνθρωποι παραμένουν στα σπίτια τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα