ΑΘΗΝΑ
23:40
|
04.05.2024
Στα εργαστήρια πασχίζουν να λύσουν το μυστηριώδες αντικείμενο που βρέθηκε στον βυθό της Αλάσκας από μη επανδρωμένο υποβρύχιο.
Συζητήσεις προκαλεί το απρόσμενο εύρημα επιστημόνων στο βυθό της Αλάσκας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σπαζοκεφαλιά για τους επιστήμονες εξελίσσεται το απρόσμενο εύρημα αμερικανικού ερευνητικού υποβρυχίου της Εθνικής Αρχής Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA) καθώς εξερευνώντας μέρος του βυθού ανοικτά των ακτών της Αλάσκας στις 30 Αυγούστου εντόπισε μία μυστηριώδη μάζα που θυμίζει σφαίρα από χρυσό, με χάσμα στο εσωτερικό της σαν να επιχείρησε κάτι να βγει βιαίως από εκεί.

Η «χρυσή σφαίρα» έχει κατά τα άλλα λεία επιφάνεια και εντοπίστηκε την περασμένη βδομάδα στη διάρκεια χαρτογράφησης ανεξερεύνητου βυθού της Αλάσκας με μη επανδρωμένο υποβρύχιο, χάρη στο πτυσσόμενο βραχίονα του οποίου η σφαίρα «αιχμαλωτίστηκε» και μεταφέρθηκε για μελέτη σε εργαστήριο επιστημόνων της αρχής ΝΟΑΑ.

Το βίντεο που δημοσιοποίησε η ΝΟΑΑ σχετικά με το μέρος όπου βρέθηκε η μυστηριώδης «χρυσή σφαιρική μάζα» παρακολούθησαν πολλές χιλιάδες άτομα και τα σχόλια αρκετών αναπόφευκτα κυμάνθηκαν από αστεϊσμούς περί εξωγήινων πλασμάτων από την γνωστή κινηματογραφική ταινία Alien, μέχρι σενάριο της παλιάς τηλεοπτικής σειράς μυστηρίου και συνωμοσιολογίας  X-Files.

Κάποιοι άλλοι πιο προσγειωμένοι δεν απέκλεισαν  να πρόκειται για κάποιο σχηματισμό εκκόλαψης «κάτι σαν τσόφλι αυγού», κάποιο είδος σπόγγου ή κοραλλιού.

Η τρύπα σε τμήμα του μυστηριώδους ευρήματος

Σε κάθε περίπτωση, το μυστήριο θα ξεδιαλύνει η επιστημονική έρευνα με εκπρόσωπο της NOAA να διαβεβαιώνει πως θα δοθούν εξηγήσεις όταν σχηματίσουν εικόνα οι επιστήμονες από τις αναλύσεις του περίεργου ευρήματος στο χρώμα του χρυσού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ρωσία: Νέα smartphones που εστιάζουν στην ενίσχυση έναντι της διαρροής δεδομένων

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα