ΑΘΗΝΑ
09:57
|
04.05.2024
Πέθανε μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο ο 63χρονος καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα.
Ο καθηγητής Αναστάσιος Σταλίκας ήταν ιδρυτής της Θετικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 63 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο καθηγητής Αναστάσιος Σταλίκας που ήταν πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Θεωρούνταν «πατέρας» της Θετικής Ψυχολογίας στη χώρα μας και πρωτοπόρος στον τομέα της επιστήμης του. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούσαν τους τομείς της Κλινικής και της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, την κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων και τη μεθοδολογία της έρευνας. Ερευνητικός του στόχος ήταν η μελέτη και κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι «ανθίζουν» ψυχικά, η μελέτη δηλαδή της ευζωίας, κεντρικού αντικειμένου της Θετικής Ψυχολογίας.

Παράλληλα, ήταν επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά, καθώς και επισκέπτης καθηγητής και επιστημονικός συνεργάτης σε άλλα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας 10 βιβλίων και συμμετοχή με αρθρογραφία σε εκατοντάδες βιβλία και επιστημονικά περιοδικά.

Είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 22 Αυγούστου 1960.

Η κηδεία του θα τελεστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη Αττικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα