ΑΘΗΝΑ
16:51
|
03.05.2024
Έκπληκτοι οι κάτοικοι, όταν είδαν τα φλαμίγκο στην περιοχή. Ωστόσο, πρέπει να προσέχουν καθώς τα ροζ πουλιά βρίσκονται σε τρομερό στρες.
Φλαμίγκο στο Οχάιο λόγω της καταιγίδας Ιντάλια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ροζ όμορφα φλαμίγκο έχουν απομακρυνθεί στα πιο απίθανα μέρη λόγω του τυφώνα Ιντάλια. Τα φλαμίνγκο έχουν εντοπιστεί στις μεσοδυτικές και ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ, αφού βρέθηκαν στο μάτι του… τυφώνα.

Τα όμορφα πουλιά που πιστεύεται ότι είναι από το Μεξικό άρχισαν να εμφανίζονται αρχικά στη Φλόριντα και στη συνέχεια έφτασαν μέχρι το Οχάιο. «Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο», είπε ο Λόρενς, μέλος της ερευνητικής ομάδας πουλιών Audubon Florida.

Τα φλαμίγκο άρχισαν να εμφανίζονται στη Φλόριντα, όταν η Ιντάλια διέσχισε την Καραϊβική και έπληξε την πολιτεία στα τέλη του περασμένου μήνα ως τυφώνας κατηγορίας 3. Στη συνέχεια, ήρθαν αναφορές από τη Τζόρτζια, τη Βόρεια και Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια, αλλά και στην ενδοχώρα στο Τενεσί, την Αλαμπάμα, το Κεντάκι και το Οχάιο.

Παρά το γεγονός ότι το φλαμίγκο είναι σύμβολο της πολιτείας, η Φλόριντα φιλοξενεί μόνο περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού φλαμίνγκο λόγω κυνηγιού, ενώ οι θεάσεις τους είναι σπάνιες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ντόπιοι έμειναν έκπληκτοι, όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα φανταχτερά αυτά πουλιά.

Ο Λόρενς πρόσθεσε, ότι τα πουλιά πιθανότατα πετούσαν μεταξύ της Κούβας και του Γιουκατάν όταν άρχισε να φυσάει η Ιντάλια: «Είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός, ότι αν ακολουθήσετε το μονοπάτι της Ιντάλιας, οι θεάσεις των πουλιών πέφτουν πραγματικά κάπως προς τα βόρεια και νότια αυτής της κεντρικής διαδρομής».

Ο Τζέικομπ Ρόαλεφ δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ότι είδε δύο από τα φλαμίγκο-ένα ενήλικο και ένα ανήλικο- «Απλώς να κάνουν παρέα και να κοιμούνται στο ένα πόδι στο νερό κοντά στην ακτή» προτού τα τρομάξει ένας σκύλος. Ο Λόρενς προειδοποίησε τους παρατηρητές πουλιών, να είναι προσεκτικοί. «Αυτά τα πουλιά έχουν στρες αυτή τη στιγμή. Απλώς πέρασαν μια τρομερή δοκιμασία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα