ΑΘΗΝΑ
11:48
|
17.05.2024
Ο πρώην πρόεδρος της Γκαμπόν Αλί Μπόνγκο, ο οποίος ανατράπηκε σε πραξικόπημα, είναι ελεύθερος να φύγει από τη χώρα αν το επιθυμεί.
Ο Μπόνγκο υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τον Οκτώβριο του 2018
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος της Γκαμπόν Αλί Μπόνγκο, ο οποίος ανατράπηκε από το πραξικόπημα, είναι ελεύθερος να φύγει από τη χώρα, δήλωσε χθες Τετάρτη ο νέος μεταβατικός πρόεδρος που διόρισαν οι στρατιωτικές αρχές.

«Έχει ελευθερία κινήσεων… και μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό αν το επιθυμεί», τόνισε ο στρατηγός Μπρις Ολγκί Γκεμά, σε δήλωση που διαβάστηκε στην κρατική τηλεόραση.

Ο Μπόνγκο, που βρίσκονταν στην εξουσία για 14 χρόνια, είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από το αναίμακτο στρατιωτικό πραξικόπημα της 30ης Αυγούστου, που διεξήχθη λιγότερο από μία ώρα αφότου το κόμμα του ανακήρυξε την επανεκλογή του σε μια ψηφοφορία που θεωρήθηκε πως βρίθει παρατυπιών και νοθείας.

«Δεδομένης της κατάστασης της υγείας του, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλί Μπόνγκο Οντίμπα έχει ελευθερία κινήσεων. Μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό εάν επιθυμεί να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ούλριχ Μανφούμπι, διαβάζοντας ένα δελτίο τύπου που υπογράφει ο νέος πρόεδρος της χώρας που ορκίστηκε τη Δευτέρα.

Ο Μπόνγκο υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τον Οκτώβριο του 2018 που τον άφησε με σωματική αναπηρία, με ιδιαίτερη δυσκολία να κινήσει το δεξί του πόδι και χέρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σε δίωρη ανάκριση του FBI υποβλήθηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Ιλάν Παπέ

Η Ισπανία αρνείται άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα