ΑΘΗΝΑ
00:57
|
03.05.2024
Αγνοούνται έξι άτομα στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας. Συνολικά έχουν γίνει 885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις, ανέφερε ο υπουργός.
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας στις πρόσφατες δηλώσεις του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι είναι επίσημα οι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, από την κακοκαιρία «Daniel», όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

«Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει τις δυνάμεις του στη Θεσσαλία», είπε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την έκτακτη ενημέρωση στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας για τις εξελίξεις με την κακοκαιρία «Daniel» και τις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

«Η πιο δύσκολη περιοχή είναι αυτή μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται 20 εγκλωβισμένα άτομα στην Αγία Τριάδα και έξι αγνοούμενοι. Στα Μεγάλα Καλύβια υπάρχουν 40 άτομα σε σπίτια. Στον Παλαμά δεν έχουμε κάποια αναφορά, πέρα από το γεγονός πως το νερό έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Επιχειρησιακά χρησιμοποιούνται σωσίβιες λέμβοι. Συνολικά έχουν γίνει 885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις» δήλωσε ο υπουργός.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως πριν από λίγο ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα (4 ελικόπτερα και 1 super puma) για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων. Μάλιστα επισήμανε ότι δεν πέταξαν νωρίτερα επειδή δεν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες.

Όπως επισήμανε, όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει τις δυνάμεις του –ΕΜΑΚ, Πυροσβεστικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ και Τοπική Αυτοδιοίκηση– στη Θεσσαλία, ενώ προσέθεσε ότι από την Πολιτική Προστασία επιχειρούν δυνάμεις από την 1η, 2η, 4η, 5η, 6η, 7η, 8η ΕΜΑΚ, συνολικά 195 οχήματα και 480 άτομα, ΕΜΑΚ και πυροσβέστες.

«Θέλω να διαβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κανένα μέσο, καμία ενέργεια και καμία προσπάθεια που μπορούσε ή μπορεί να γίνει, ώστε να απεγκλωβιστούν νωρίτερα και με ασφαλή τρόπο οι άνθρωποι που υποφέρουν για δεύτερο 24ωρο στην περιοχή, και δεν έγινε. Η σταδιακή βελτίωση της κακοκαιρίας Daniel που σάρωσε τη χώρα μας επιτρέπει στις επόμενες ώρες να προχωρήσουμε πιο γρήγορα επιχειρησιακά. Κουράγιο και δύναμη σε όλους όσοι δοκιμάζονται να ξέρουν ότι είμαστε εδώ για αυτούς», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα