ΑΘΗΝΑ
22:19
|
19.05.2024
Μεταξύ άλλων, απλοποιείται η διαδικασία επιβολής ποινής σε περίπτωση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά μέλους του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επί της αρχής ψήφισαν το απόγευμα οι βουλευτές Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ τις έξι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που πρότεινε ο πρόεδρος του σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ ψήφισαν «παρών» και «όχι» οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, των «Σπαρτιατών», της «Νίκης» και της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας

Οι έξι αλλαγές που ψηφίστηκαν επί της αρχής αφορούν τα παρακάτω:

  • Άρθρο 1: Αυξάνεται κατά ένα μέλος ο αριθμός των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων. Προστίθεται ουσιαστικά  ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, ώστε να διασφαλίζεται η απόλυτη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή.
  • Άρθρο 2: Απλοποιείται η διαδικασία κρίσης για το αν υφίσταται ή όχι ζήτημα σε προσωπικό επίπεδο εις βάρος βουλευτή, για το οποίο προτείνεται να αποφαίνεται μόνο ο Πρόεδρος της Βουλής.
  • Άρθρο 3: Απλοποιείται η διαδικασία επιβολής ποινής σε περίπτωση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά μέλους του ελληνικού Κοινοβουλίου.
  • Άρθρο 4: Ρυθμίζεται και τυπικά η λειτουργία και στέγαση στη Βουλή των Ελλήνων του γραφείου του πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων.
  • Άρθρο 5: Παρέχεται πλέον η δυνατότητα μίσθωσης μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας ακινήτων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Βουλής, καθώς και γραφείων που λειτουργούν σε αυτή.
  • Άρθρο 6: Εναρμονίζεται ο Κανονισμός της Βουλής με τα όσα ορίζονται στις διατάξεις του νόμου 5026/2023 με τον οποίο καταργήθηκε ο νόμος 3213/2003 σχετικά με τη νέα επιτροπή ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα