ΑΘΗΝΑ
19:07
|
19.05.2024
Σήμερα στο Βόλο δόθηκε μάχη για μία εξάδα νερό και λίγα τρόφιμα, από χιλιάδες ανθρώπους αφημένους στην τύχη τους.
Οι πλημμύρες έχουν σημαδέψει για τα καλά και τη ζωή των Βολιωτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ακόμη πολύ δύσκολο βράδυ, μετά την καταστροφή που έσπειρε το κύμα κακοκαιρίας Daniel και η απουσία αποτελεσματικών αντιπλημμυρικών δομών θωράκισης της πόλης, ζουν δεκάδες χιλιάδες Βολιώτες.

Χιλιάδες πολίτες της ως πρότινος πανέμορφης πόλης έδωσαν και σήμερα μάχη για να εξασφαλίσουν λίγο παραπάνω καθαρό νερό ή βασικά τρόφιμα καθώς το βασικό σύστημα υδροδότησης του Βόλου έχει πέσει σε αχρηστία ενώ σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει (για τρίτο 24ωρο) ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σοβαρών προβλημάτων σε βασικά δίκτυα υποδομών.

Μετά τις 18.00 το απόγευμα και το πολύ για ένα τρίωρο, ξεκίνησε  σταδιακά και αργά-αργά η διανομή μη πόσιμου νερού από γεωτρήσεις, από γειτονιά σε γειτονιά.

Μάχη για μία εξάδα νερό…

Στο δημαρχείο του Βόλου σχηματίστηκαν το πρωί τεράστιες ουρές από πολίτες που περίμεναν για ώρα μία εξάδα μεγάλων μπουκαλιών νερού, η εξασφάλιση βασικών τροφίμων αποδεικνύεται άθλος ή κυνήγι για γερά νεύρα καθώς ζημιές έχουν υποστεί όπως είναι αναμενόμενο και τα περισσότερα σούπερ-μάρκετ.

Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά καθώς κάποιοι επιτήδεια άρχισαν να πουλούν μία εξάδα νερό ακόμη και…πέντε ευρώ!

Οι λευκές ταινίες στις προθήκες σούπερ-μάρκετ του Βόλου είναι ένδειξη ακατάλληλων προϊόντων για κατανάλωση

Σύμφωνα με απεσταλμένους της εφημερίδας Καθημερινή, στο Βόλο έχουν επιβληθεί περιορισμοί στα είδη σούπερ-μάρκετ που επιτρέπεται να πάρουν οι πολίτες από όσα ψυγεία λειτουργούν, ενώ τα σάντουιτς και οι ατομικές πίτες είναι άφαντα.

Λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση δυσκολίες αντιμετωπίζουν πολλοί και στην εύρεση μετρητών καθώς τα μηχανήματα POS δεν λειτουργούν αποδεικνύοντας πως οι κάρτες είναι άχρηστες σε τέτοιες, έκτακτες περιπτώσεις…

Πολλοί πολίτες μιλώντας σε δημοσιογράφους διηγήθηκαν τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες καλούνται να επιβιώσουν. Οι περισσότεροι δήλωσαν πως είναι βρώμικοι, βρεγμένοι, νηστικοί και κουρασμένοι από την έλλειψη κρατικής βοήθειας αλλά και από τις προσπάθειες να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη ή να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τα λασπόνερα.

Στο σκηνικό καταστροφής εμφανίζονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Magnesia News, και δυνάμεις του στρατού που παραμένουν επί ποδός και το βράδυ όχι μόνον στον Βόλο, αλλά και σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, συμβάλλοντας σε προσπάθειες διάσωσης αλλά και δημιουργίας προσωρινών χώρων φιλοξενίας χιλιάδων ανθρώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα