ΑΘΗΝΑ
13:20
|
23.06.2024
Το πλαφόν του υπουργείου στο μικτό κέρδος αφορά κάθε κατηγορία προϊόντων που είναι απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών.
Το υπουργείο Ανάπτυξης λέει πως θα πατάξει την αισχροκέρδεια...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στα επίπεδα του 2021 σε «κάθε άλλη κατηγορία προϊόντων που είναι απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών» βάζει εκτάκτως απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης στο φόντο των κρουσμάτων αισχροκέρδειας που καταγράφονται πριν καν εκδηλωθούν οι εφιαλτικές καταστροφές στις πλημμυρισμένες περιοχές της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως η απόφαση ισχύει ήδη σε 68 κατηγορίες προϊόντων, όσα δηλαδή περιέχονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», το «Καλάθι των Μαθητών» καθώς και τα «προϊόντα παραγωγής ζεστού νερού χρήσεως» (θερμοσίφωνες).

Το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σρέκας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αναφέρθηκε γενικότερα στα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στις αγορές, προειδοποιώντας ότι «όποιος προσπαθήσει να αισχροκερδήσει ή να βγάλει έστω και ένα λεπτό παραπάνω από ό,τι έβγαζε το διάστημα πριν την πληθωριστική κρίση, θα το πληρώσει πολύ ακριβά».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σρέκας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιατρά: 46χρονος χτύπησε με σιδερολοστό τη σύντροφό του

Νέα Καληδονία: Συλληφθέντες ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας μεταφέρθηκαν στη Γαλλία

Νέες πυρκαγιές σε Αργολίδα και Ροδόπη

ΗΠΑ: Τέσσερις οι νεκροί στο νέο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα