ΑΘΗΝΑ
08:59
|
06.05.2024
Για «ιστορικό πλημμυρικό φαινόμενο» γράφουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τις καταστροφές στην Ελλάδα, λόγω της κακοκαιρίας.
Διεθνή Μέσα για κακοκαιρία Ελλάδας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel στη χώρα μας απασχολούν και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία μεταδίδουν εικόνες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, συνδέοντας τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ελλάδα με τα αντίστοιχα σε Τουρκία και Βουλγαρία.

Για «ιστορικό πλημμυρικό φαινόμενο» κάνει λόγο το CBS News, στο οποίο αναφέρεται η τεράστια ποσότητα νερού που πέφτει στην χώρα μας και έχει οδηγήσει σε πλημμύρες και ανυπολόγιστες καταστροφές καθώς και το μετεωρολογικό φαινόμενο που ευθύνεται για τις ισχυρότατες καταιγίδες αμέσως μετά τους εξίσου ισχυρούς καύσωνες.

«Στους 14 οι νεκροί από τις πλημμύρες σε Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία» επισημαίνει το AP, το οποίο, μεταξύ άλλων, φιλοξενεί βίντεο από τις επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων σε περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και από τις καταστροφές που έχουν υποστεί δρόμοι και κατοικίες στον Βόλο.

Αντίστοιχες εικόνες μεταδίδει και το BBC, το οποίο κάνει και ξεχωριστή αναφορά στη Σκιάθο, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν και εκεί σε ποτάμια, παρασέρνοντας οχήματα.

Σύμφωνα με τον Guardian, «τέσσερις ημέρες κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων έπληξαν την κεντρική ελληνική περιφέρεια της Θεσσαλίας, προκαλώντας κατολισθήσεις, καταρρεύσεις δρόμων και γεφυρών και διακόπτοντας την παροχή νερού. Σε αυτό που χαρακτηρίστηκε ως ”Βιβλική καταστροφή”, οι καταιγίδες έπληξαν επίσης άλλες περιοχές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας».

Για την κατάσταση, εκτενή ρεπορτάζ προβάλλει και το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews, το οποίο στην ιστοσελίδα του κάνει λόγο για «βιβλικές βροχοπτώσεις».

«Αυτές οι πλημμύρες δεν έχουν προηγούμενο και προκαλούν χάος σε μία χώρα που πριν λίγο είχε πληγεί από πυρκαγιές. Η βροχή είναι αδιάκοπη, με πολλές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα σταματήσει σύντομα», σημειώνει ο δημοσιογράφος του βρετανικού μέσου, Άλεξ Ρόσι. Στο ρεπορτάζ του γερμανικού SPIEGEL αναφέρεται ότι, οι πυροσβέστες έχουν κάνει χιλιάδες επιχειρήσεις, υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και μεγάλες καταστροφές σε σπίτια.

Και στα ιταλικά μέσα, όμως, γίνεται λόγος για το φαινόμενο του μεσογειακού κυκλώνα. Όπως προειδοποιεί η La Repubblica, στις επόμενες μέρες, το κύμα κακοκαιρίας, μπορεί να έχει επιπτώσεις και στη γειτονική χώρα.

«Στην Ευρώπη η κακοκαιρία Daniel έπληξε την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία προκαλώντας κατολισθήσεις και ζημιές. Εννέα άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής. Έχουν καταγραφεί τεράστιες ποσότητες νερού, με την Ελλάδα να καταγράφει το υψηλότερο επίπεδο βροχόπτωσης από τουλάχιστον το 2006. Οι πλημμύρες στην χώρα έρχονται μετά από εβδομάδες ξηρασίας και πυρκαγιών. Η κυβέρνηση λέει ότι ευθύνεται η κλιματική αλλαγή» αναφέρει η ελληνική υπηρεσία του γερμανικού δικτύου Deutche Welle.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα