ΑΘΗΝΑ
02:29
|
03.05.2024
Πενήντα «τρομοκράτες της Ομάδας Υποστήριξης για το Ισλάμ» σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Μπαμάκο.
Στρατός του Μαλί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου πενήντα Ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σε αντίποινα του στρατού του Μαλί για την χθεσινή επίθεση σε στρατιωτική βάση και επιβατηγό σκάφος στο βορειοανατολικό Μαλί, που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 64 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 49 αμάχων, και στον τραυματισμό αρκετών άλλων, δήλωσε η προσωρινή κυβέρνηση της δυτικοαφρικανικής χώρας.

Η επιδρομή σε στρατόπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι στο Μπάμπα της περιοχής Γκάο σκότωσε 15 στρατιώτες, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σημείωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών ήταν προσωρινός.

Οι αντάρτες φέρεται να χτύπησαν επίσης ένα επιβατηγό σκάφος ενόσω αυτό μετέφερε αμάχους από το Γκάο στο Μόπτι κατά μήκος του ποταμού Νίγηρα.

Και οι δύο επιθέσεις ανελήφθησαν από «τρομοκράτες της Ομάδας Υποστήριξης για το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους», μια ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, δήλωσε το υπουργείο. Περίπου 50 από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκαν από τον στρατό «σε απάντηση σε αυτή τη διπλή επίθεση», πρόσθεσαν οι αρχές.

Επίσης, μετά την τελευταία επίθεση, οι αρχές στο Μπαμάκο κήρυξαν τριήμερο πένθος σε εθνικό επίπεδο, από σήμερα.

Από τον περασμένο μήνα αναφέρεται ότι η Ομάδα Υποστήριξης για το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους, οργάνωσε αποκλεισμό γύρω από την πόλη Τιμπουκτού του Μαλί.

Οι εκτεταμένοι φόνοι, βιασμοί και λεηλασίες σε χωριά στα βορειοανατολικά του Μάλι φέτος, που πραγματοποιήθηκαν από ένοπλες ομάδες, ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις περιοχές Μενάκα και Γκάο, ανέφερε η Human Rights Watch τον Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα