ΑΘΗΝΑ
01:03
|
06.05.2024
Ένοπλοι χτύπησαν επιβατικό πλοίο που έπλεε στον ποταμό Νίγηρα και στρατιωτική βάση ανατολικότερα.
Ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλες ομάδες επιτέθηκαν, χθες Πέμπτη, σε επιβατικό πλοίο και στρατόπεδο στο Μαλί, σκοτώνοντας τουλάχιστον 49 πολίτες και 15 στρατιώτες, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, που ανακοίνωσαν ότι περίπου 50 από τους δράστες έπεσαν επίσης νεκροί, κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Η επίθεση στο επιβατικό σκάφος, που έπλεε στον ποταμό Νίγηρα στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του στρατού του Μαλί, σημειώθηκε γύρω στις 11π.μ. τοπική ώρα με τουλάχιστον τρεις πυραύλους να πλήττουν το σκάφος με στόχο τους κινητήρες του. Η δεύτερη επίθεση πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτική εγκατάσταση ανατολικότερα, στην περιφέρεια Γκάο.

Καθώς ο αριθμός των νεκρών των δύο επιθέσεων δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες, η προσωρινή κυβέρνηση του Μάλι κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μια ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα έχει αναλάβει την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις.

Από τις 13 Αυγούστου περίπου, ένας τοπικός κλάδος της Αλ Κάιντα, γνωστός με το όνομα Ομάδα για την Υποστήριξη του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων ή JMIN, έχει αποκλείσει την ιστορική πόλη του Μαλί, Τιμπουκτού, η οποία βρίσκεται κοντά στον ποταμό Νίγηρα, ανατολικά του σημείου όπου έγιναν οι επιθέσεις της Πέμπτης.

Ο αποκλεισμός έχει ως αποτέλεσμα πολλοί από τους 35.000 κατοίκους του Τιμπουκτού να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων και να ανέβουν κατακόρυφα οι τιμές για είδη πρώτης ανάγκης. Η ανθρωπιστική βοήθεια έχει επίσης σταματήσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα