ΑΘΗΝΑ
13:32
|
10.05.2024
Η Μόσχα συνεχίζει να συνεργάζεται τόσο με την Αρμενία όσο και με το Αζερμπαϊτζάν εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης, πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Η Μόσχα επικρίνει τα κοινά γυμνάσια ΗΠΑ - Αρμενίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε χθες ότι οι επικείμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Αρμενίας δεν συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι αυτές οι ασκήσεις δεν ευνοούν την ενίσχυση μιας ατμόσφαιρας αμοιβαίας εμπιστοσύνης στην περιοχή.

Η Μόσχα συνεχίζει να συνεργάζεται τόσο με την Αρμενία όσο και με το Αζερμπαϊτζάν εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου χθες, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η στρατιωτικοπολιτική κατάσταση στην περιοχή είχε επιδεινωθεί σημαντικά».

Διαβάστε ακόμα:

Την Τετάρτη, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε την απόφαση να φιλοξενήσει κοινές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα διαρκέσουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία εμπλέκονται σε μια αντιπαράθεση δεκαετιών, με τις τελευταίες μεγάλες ένοπλες συγκρούσεις της να ξεσπούν τον Σεπτέμβριο του 2020 και να λήγουν με μια εκεχειρία με τη μεσολάβηση της Ρωσίας τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Από τότε ξεσπούν σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ Μπακού και Γιερεβάν, όπως συνέβη στις αρχές του μήνα, ενώ οι διεθνείς προσπάθειες να για τη μεσολάβηση μιας εκεχειρίας να συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά τον Μισούστιν προτείνει για πρωθυπουργό ο Πούτιν

Ράφα: Ισραηλινά τανκς «έκοψαν» την πόλη στη μέση

Τσαντ: Αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα η αντιπολίτευση

Αποκλειστική συνέντευξη στον «Dr.Phil» έδωσε ο Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα