ΑΘΗΝΑ
15:22
|
18.05.2024
Τα δυσθεώρητα πρόστιμα της ΑΑΔΕ σε μικρομεσαίους πωλητές των λαϊκών ξεπερνούν κάθε όριο λογικής.
Πάγκος λαϊκής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις στρεβλώσεις στα δυσανάλογα πρόστιμα που επιβάλλει η ΑΑΔΕ συχνά κυρίως σε φτωχούς και μικρομεσαίους πωλητές λαϊκών αγορών επανάφερε στην επικαιρότητα το πρόστιμο ύψους 500 ευρώ που επιβλήθηκε σε έναν πωλητή οπωρικών σε λαϊκή επειδή δεν έκοψε απόδειξη για κρεμμυδάκια αξίας μόλις ενός ευρώ.

Η παράβαση δεν είναι πρόσφατη. Έγινε στις 11 Ιουνίου 2022 σε επιτόπιο φορολογικό έλεγχο  αλλά τώρα δημοσιοποιήθηκε, καθώς το παράλογο πρόστιμο δεν επιβλήθηκε μόνο επί τόπου αλλά και μετά όταν προσέφυγε στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ ο φορολογούμενος λιανοπωλητής, ο οποίος εξήγησε ότι τη στιγμή της πώλησης βρισκόταν στον πάγκο φιλικό πρόσωπο που εισέπραξε το ένα ευρώ δίχως να κόψει απόδειξη, παρά την εντολή που του είχε κάνει να μην προβεί σε πωλήσεις. Παρόλα αυτά η ΔΕΔ δεν δέχθηκε την εύλογη εξήγηση προτιμώντας να επιμείνει στο εξοντωτικό πρόστιμο παρότι ο λιανοπωλητής δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση αποκόμισης κέρδους από την κρεμμυδάκια αξίας… ενός ευρώ!

Η ΔΕΔ απέρριψε την εύλογη εξήγηση προτιμώντας να αντιμετωπίσει τον λιανοπωλητή σαν «μέγα» φοροδιαφυγά επικυρώνοντας το εξοντωτικό πρόστιμο.

Μήπως ήρθε η ώρα η ΑΑΔΕ να αλλάξει το «ποινολόγιο» και να ευθυγραμμιστεί επιτέλους με την  κοινή λογική;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενταση τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Αύξηση τιμών πετρελαίου, ανησυχία για την προσφορά

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα