ΑΘΗΝΑ
23:03
|
27.04.2024
Οι αποδράσεις από τις βρετανικές φυλακές είναι σπάνιες τα τελευταία χρόνια, με μόλις πέντε από το 2017 και λιγότερες από 20 από το 2010.
Ο Ντάνιελ Άμπεντ Χαλίφε, 21 ετώνμ απέδραση από φυλακή του Λονδίνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές στη Βρετανία μετά την απόδραση ενός υπόπτου για τρομοκρατία από την Τετάρτη (6/9).

Ο Ντάνιελ Άμπεντ Χαλίφε, 21 ετών, δραπέτευσε από το κατάστημα κράτησης του Γουάντσγουορθ στο Λονδίνο το πρωί της Τετάρτης, αφού κατάφερε να ξεγλιστρήσει από την κουζίνα της φυλακής όπου δούλευε και δέθηκε στον πάτο ενός φορτηγού παράδοσης τροφίμων. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η απόδρασή του να πρόκειται για εσωτερική δουλειά.

Έχει ύψος 1,80 μ. και εθεάθη για τελευταία φορά να φοράει λευκό μπλουζάκι, κόκκινο, λευκό καρό παντελόνι και καφέ μπότες, δήλωσε η αστυνομία.

Εικάζεται δε πως ίσως βρίσκεται ακόμη στην περιοχή του Λονδίνου.

Ο Χαλίφε ήταν προφυλακισμένος και περίμενε να δικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Ο δραπέτης φέρεται να άφησε ψεύτικες συσκευές «με σκοπό να προκαλέσει σε κάποιον άλλο την πεποίθηση ότι το αντικείμενο ήταν πιθανό να εκραγεί».

Επίσης, κατηγορείται ότι απέσπασε προσωπικές πληροφορίες για στρατιώτες, οι οποίες ήταν «πιθανό να είναι χρήσιμες σε ένα πρόσωπο που διαπράττει ή προετοιμάζει τρομοκρατική πράξη» το 2021.

«Ωστόσο, ο κόσμος μπορεί επίσης να μας βοηθήσει και αν κάποιος δει τον Χαλίφε ή έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται, παρακαλείται να καλέσει το 999 αμέσως».

Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι δεν έχουμε καμία πληροφορία που να υποδεικνύει, ούτε λόγο να πιστεύουμε ότι ο Khalife αποτελεί απειλή για το ευρύτερο κοινό, αλλά η συμβουλή μας αν τον δείτε είναι να μην τον πλησιάσετε και να καλέσετε αμέσως το 999.

Οι βουλευτές της βρετανικής αντιπολίτευσης ζήτησαν απαντήσεις σχετικά με το πώς ο Χαλίφε κατάφερε να αποδράσει από τη φυλακή και γιατί δεν κρατούνταν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι αποδράσεις από τη φυλακή είναι σπάνιες τα τελευταία χρόνια, με μόλις πέντε από το 2017 και λιγότερες από 20 από το 2010.

Η τελευταία διαβόητη απόδραση που αφορούσε κρατούμενους για τρομοκρατία ήταν η απόδραση από τη φυλακή Γουάιτμουρ το 1994 από κρατούμενους του IRA.

Η φυλακή Γουάντσγουορθ τέθηκε σε lockdown τις ώρες μετά την απόδραση του κ. Khalife, αλλά οι περιορισμοί έχουν πλέον αρθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα