ΑΘΗΝΑ
06:57
|
26.06.2024
Δύο νεκροί, την ώρα που τραυματίες και αγνοούμενοι υπάρχουν και στην κινεζική μητρόπολη Σεντζέν έδρα πολλών εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας.
Εκτεταμένες πλημμύρες και καταστροφές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτεταμένες πλημμύρες και καταστροφές έχουν προκαλέσει οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 140 ετών στο Χονγκ Κονγκ, με τις αρχές να κλείνουν τα σχολεία και το χρηματιστήριο, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, και να ζητούν από τους εργαζόμενους να παραμείνουν, σήμερα Παρασκευή, στα σπίτια τους καθώς έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, σταθμοί του μετρό και εμπορικά κέντρα.

Η διασταυρούμενη σήραγγα της πόλης, που αποτελεί βασική σύνδεση μεταξύ του νησιού Χονγκ Κονγκ με το Κοουλούν, πλημμύρισε επίσης, ενώ οι εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις σε ορισμένες περιοχές.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι δύο σοροί βρέθηκαν να επιπλέουν στο νερό σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης έχουν απεγκλωβιστεί 110 άνθρωποι και έχει παρασχεθεί βοήθεια σε 20 τραυματίες.

Η ανταπόκριση των αρχών της πόλης στις καταστροφικές πλημμύρες, έχει προκαλέσει κριτική στο διαδίκτυο, από τους κατοίκους, οι οποίοι αμφισβητούν την ετοιμότητα των αρχών για μια τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι μετεωρολογική υπηρεσία, ανέφερε ωριαία βροχόπτωση 158,1 χιλιοστών πριν από τα μεσάνυχτα, που αποτελεί την υψηλότερη από την έναρξη των καταγραφών, το 1884.

«Η δυνατή βροχή θα φέρει ξαφνικές πλημμύρες», προειδοποίησαν οι αρχές. «Οι κάτοικοι που ζουν κοντά σε ποτάμια θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση για τις καιρικές συνθήκες και να εξετάσουν το ενδεχόμενο εκκένωσης» εάν τα σπίτια τους πλημμυρίσουν, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι ακραίες συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με το αστεροσκοπείο του Χονγκ Κονγκ, σχετίζονται με τα υπολείμματα του τυφώνα Χαϊκούι που έπληξε νωρίτερα την Ταϊβάν και την Τρίτη έφτασε, εξασθενημένος, στην επαρχία Φουτζιάν της Κίνας προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες.

Χθες, η γειτονική κινεζική μητρόπολη Σεντζέν, έδρα μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρίες του τομέα της τεχνολογίας, επλήγη από τις χειρότερες βροχοπτώσεις που έχουν να καταγραφούν από το 1952, με το ύψος της βροχής να φτάνει κατά τόπους τα 469 χιλιοστά την ώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, πάνω από 83 είναι οι τραυματίες και δεκάδες οι αγνοούμενοι (κάποια πρακτορεία κάνουν λόγο για 36). Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν θύματα.

Το Πεκίνο εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρες σε αρκετές περιοχές της κινεζικής πρωτεύουσας, προβλέποντας έντονες βροχοπτώσεις μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Νορβηγία: Προχωράει στην αποθήκευση σιτηρών πριν έρθει το… «αδιανόητο»

Συνελήφθησαν δυο άτομα για πρόκληση πυρκαγιών σε Νάξο και Φωκίδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το γατάκι που βασάνισαν και ακρωτηρίασαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα