ΑΘΗΝΑ
12:28
|
28.04.2024
Η βροχή έσπασε ρεκόρ 12ετίας στην επαρχία Φουζού, ενώ 49 ταμιευτήρες υδάτων έχουν υπερβεί τα όρια υπερχείλισης.
Περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ασταμάτητες βροχοπτώσεις που προκαλούν τα απομεινάρια του τυφώνα Χαϊκούι έχουν κατακλύσει τη νοτιοανατολική Κίνα, αναγκάζοντας τις αρχές στην επαρχία Φουτζιάν να κλείσουν τα σχολεία σε πολλές πόλεις, να διακόψουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και να απομακρύνουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η βροχή έσπασε ρεκόρ 12 ετών στην πρωτεύουσα της επαρχίας Φουζού, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές αρχές, ενώ οι προειδοποίηση πως 49 ταμιευτήρες νερού έχουν υπερβεί τα όρια υπερχείλισης προκαλεί ανησυχία.

Περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, οι συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος και επικοινωνιών υπέστησαν ζημιές και σχεδόν 10.400 στρέμματα γεωργικής γης πλημμύρισαν, προκαλώντας ζημιές που υπολογίζονται σε 75 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρουν τοπικά μέσα.

Τα σχολεία έμειναν κλειστά για δεύτερη μέρα και τα δρομολόγια του μετρό και των τρένων ανεστάλησαν, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια που παρέσυραν οχήματα και κάδους απορριμμάτων. Πολλά κτίρια κατακλύστηκαν από νερά και τόνους λάσπης, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Η περιοχή δέχθηκε έως και 554 χιλιοστά σωρευτικής βροχής, χθες Τρίτη, με ένα ωριαίο ρεκόρ κοντά στα 150 χιλιοστά. Αυτό ξεπέρασε τον όγκο που έφερε ο τυφώνας Ντοκσούρι στα τέλη Ιουλίου, ο οποίος προκάλεσε πλημμύρες και ζημιές ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι βροχές αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή στα κεντρικά και νότια τμήματα της επαρχίας.

Αφού προκάλεσε ζημιές στην Ταϊβάν, ο τυφώνας Χαϊκούι έφτασε στη νότια Κίνα νωρίς την Τρίτη, πριν χάσει τη δύναμή του και υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα