ΑΘΗΝΑ
18:44
|
18.05.2024
Ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου αυτόν τον μήνα, αλλά δεν θα τον φιλοξενήσει στον Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φεύγει από τον Λευκό Οίκο για να ταξιδεύσει στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν μέσω του ελικοπτέρου του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου αυτόν τον μήνα, αλλά δεν θα τον φιλοξενήσει στον Λευκό Οίκο, ανέφεραν την Παρασκευή οι Times of Israel.

Τον Μάρτιο, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα προσκαλούσε τον Νετανιάχου «στο εγγύς μέλλον», λέγοντας ότι «ανησυχεί πολύ» για την κατάσταση της ισραηλινής δημοκρατίας εν μέσω των σχεδίων δικαστικής αναθεώρησης που προωθούνται από τον ακροδεξιό συνασπισμό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο.

Οι Times of Israel ανέφεραν ότι ένας ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ως πρωθυπουργός, ο Νετανιάχου δεν έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από περίπου οκτώ μήνες.

Τον Ιούλιο, το γραφείο του Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο Μπάιντεν τον προσκάλεσε για συνάντηση, χωρίς να κατονομάσει τόπο.

Ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα επικρίνει δηλώσεις και πολιτικές που προέρχονται από μέλη της σκληροπυρηνικής κυβέρνησης του Νετανιάχου και το σχέδιο δικαστικής αναθεώρησης.

Επί του παρόντος, ο Νετανιάχου πρόκειται να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση στις 21 ή 22 Σεπτεμβρίου.

Οι δεσμοί μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ ήταν δυσχερείς από τον σχηματισμό του ακροδεξιού συνασπισμού που περιλαμβάνει εξτρεμιστές υπουργούς.

Ο Λευκός Οίκος έχει καταδικάσει την επέκταση των εποικισμών, την αχαλίνωτη αντιπαλαιστινιακή βία, την απειλούμενη διάβρωση των πολιτικών ελευθεριών και τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης να αναθεωρήσει το δικαστικό σύστημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα