ΑΘΗΝΑ
08:39
|
06.05.2024
Η απουσία καταδίκης της Ρωσίας από την G20 δείχνει την αποτυχία των σχεδίων απομόνωσης της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα της Die Zeit.
Η σύνοδος κορυφής της G20 στο Νέο Δελχί ολοκληρώθηκε την Κυριακή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απουσία χωρίου που καταδικάζει τη Ρωσία στο τελικό έγγραφο της G20 δείχνει την αποτυχία των σχεδίων απομόνωσης της χώρας. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Zeit, όπως μεταδίδει το TASS.

«Ήταν επιτυχημένη η σύνοδος κορυφής της G20, αντίθετα με τις προσδοκίες; Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τουλάχιστον προσπάθησε να παρουσιάσει το αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο. Αλλά η πραγματικότητα είναι μάλλον απογοητευτική», αναφέρει το άρθρο.

Ο αρθρογράφος της δημοσίευσης υπενθύμισε ότι η δήλωση που εγκρίθηκε πριν από ένα χρόνο στη σύνοδο κορυφής στο Μπαλί θεωρήθηκε ως «χαστούκι στο πρόσωπο» της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τώρα ο Σολτς «παραδέχεται αυτό που δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί»: δεν υπάρχει καμία καταδίκη στη δήλωση, «δεν έγινε αναφορά για χαστούκι», σημειώνει το άρθρο.

Σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, ο Γερμανός Καγκελάριος είπε ότι θεωρεί την τελική δήλωση επιτυχημένη. Στο έγγραφο, οι ηγέτες της G20 αναγνώρισαν τη διαφορά στις απόψεις και τις εκτιμήσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία μεταξύ των μελών της κοινότητας. Κάλεσαν όλα τα κράτη να συμμορφωθούν με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, και σημείωσαν επίσης τη σημασία της ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων και του διαλόγου.

Η σύνοδος κορυφής της G20 στο Νέο Δελχί θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Οι ηγέτες όλων των χωρών της G20 και εννέα άλλων χωρών (Μπαγκλαντές, Αίγυπτος, Ισπανία, Μαυρίκιος, Νιγηρία, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν και Σιγκαπούρη) προσκλήθηκαν να παραστούν στην εκδήλωση. Της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Ινδία ηγείται ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα