ΑΘΗΝΑ
12:26
|
17.05.2024
Δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την Κυριακή.
Γιατροί από την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο βοηθούν έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο στις 22 Απριλίου 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την Κυριακή, σύμφωνα με τοπικούς γιατρούς, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Σε ανακοίνωσή της, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι οι γιατροί της περιέθαλψαν δύο Παλαιστίνιους στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Arroub κοντά στην πόλη της Χεβρώνας.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στον καταυλισμό μεταξύ θυμωμένων Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων μετά την νεκρώσιμη ακολουθία για έναν έφηβο που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά μια ημέρα νωρίτερα, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ένα 16χρονο αγόρι σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στην είσοδο του προσφυγικού καταυλισμού το Σάββατο, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με μάρτυρες, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέπτυξαν ελεύθερους σκοπευτές γύρω από το νεκροταφείο όπου θάφτηκε ο έφηβος.

Οι εντάσεις επικρατούν σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τους τελευταίους μήνες εν μέσω επανειλημμένων ισραηλινών επιδρομών σε παλαιστινιακές πόλεις.

Περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από την αρχή του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Τουλάχιστον 35 Ισραηλινοί έχουν επίσης σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις την ίδια περίοδο, ο υψηλότερος αριθμός από το 2005, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Μαζική δηλητηρίαση μαθητών που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία

«Οι αζήτητοι»: Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα