ΑΘΗΝΑ
11:18
|
23.05.2024
Η Βόρεια Κορέα γιόρτασε την 75η επέτειο από την ίδρυσή της με μια παρέλαση στην οποία συμμετείχαν Ρώσοι διπλωμάτες και κινεζική αντιπροσωπεία.
Ο κύριος Κιμ παρευρέθηκε στην παρέλαση με τη μικρή του κόρη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα γιόρτασε την 75η επέτειο από την ίδρυσή της με μια παρέλαση στην οποία συμμετείχαν Ρώσοι διπλωμάτες και κινεζική αντιπροσωπεία, αναφέρει το BBC.

Η εκδήλωση της Παρασκευής στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ της Πιονγκγιάνγκ παρουσίασε ένστολες παραστρατιωτικές ταξιαρχίες.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ένα ρωσικό στρατιωτικό σύνολο τραγουδιού και χορού και αξιωματούχοι από το Πεκίνο ήταν όλοι παρόντες.

Η εκδήλωση ακολουθεί τις φήμες ότι ο Κιμ μπορεί να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αυτόν τον μήνα.

Είναι κατανοητό ότι ο Κιμ σχεδιάζει να ταξιδέψει στη Ρωσία για να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να παράσχει στη Μόσχα όπλα για να υποστηρίξει τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στη Μόσχα το Σάββατο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σε μήνυμά του για να συγχαρεί τον Κιμ για την 75η επέτειο από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας, ο Πούτιν είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι οι δύο χώρες θα «συνεχίσουν να ενισχύουν τους διμερείς δεσμούς σε όλα τα μέτωπα».

Είπε ότι αυτό θα βοηθήσει στη διασφάλιση «της ασφάλειας και της σταθερότητας στην κορεατική χερσόνησο και τη βορειοανατολική Ασία».

Ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Είπε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έκτοτε βασίζονται «στις αρχές της φιλίας, της καλής γειτονίας και του αμοιβαίου σεβασμού».

Η ρωσική πρεσβεία στην Πιονγκγιάνγκ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι της επετράπη να φέρει 20 διπλωματικούς και τεχνικούς υπαλλήλους.

Το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας ανέφερε ότι η πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ «ήταν γεμάτη ενθουσιασμό και χαρά» και όλοι όσοι παρακολούθησαν την παρέλαση «έδωσαν την υψηλότερη δόξα και τις θερμότερες ευχαριστίες στον Κιμ Γιονγκ Ουν, απαράμιλλο πατριώτη και πάντα νικητή διοικητή με σιδηρά θέληση».

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ «απέστειλε συγχαρητήρια σε μια κλήση προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν» για την επέτειο, ανέφεραν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μια κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Λιου Γκουοζόνγκ, αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου, παρευρέθηκε στην παρέλαση και συναντήθηκε με τον κ. Κιμ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παραστρατιωτικές δυνάμεις και όχι στρατιώτες του τακτικού στρατού και δεν παρουσίασε τα απαγορευμένα όπλα της χώρας που περιλαμβάνουν βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσπρωτία: Άγριος ξυλοδαρμός σε σχολείο-Στο νοσοκομείο 12χρονος

Ρωσία: Ενιαία φορολόγηση για τους στρατιώτες, προοδευτική για τους υπόλοιπους

Θεσσαλονίκη: Μητέρα και γιος εξέδιδαν 22χρονη κοπέλα επί 1 χρόνο

Με το τρένο στην Ανάκασα;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα