ΑΘΗΝΑ
07:43
|
28.04.2024
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε το Σάββατο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα συλληφθεί στη Βραζιλία εάν παρευρεθεί στη συνεδρίαση της G20 το 2024.
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (Α) δίνει τα χέρια με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς συναντώνται στη Μόσχα στις 14 Μαΐου 2010.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε το Σάββατο ότι ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα συλληφθεί στη Βραζιλία εάν παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Ομάδας των 20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο τον επόμενο χρόνο, αναφέρει το Reuters.

Σε συνέντευξη στο περιθώριο της συνάντησης των G20 στο Δελχί από την εκπομπή ειδήσεων Firstpost, ο Λούλα είπε ότι ο Πούτιν θα προσκληθεί στην εκδήλωση του επόμενου έτους, προσθέτοντας ότι ο ίδιος σχεδίαζε να παραστεί σε μια συνεδρίαση του μπλοκ αναπτυσσόμενων χωρών BRICS που αναμένεται στη Ρωσία πριν από τη συνάντηση του Ρίο.

«Πιστεύω ότι ο Πούτιν μπορεί να πάει εύκολα στη Βραζιλία», είπε ο Λούλα. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αν είμαι πρόεδρος της Βραζιλίας και έρθει στη Βραζιλία, δεν υπάρχει περίπτωση να συλληφθεί».

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν τον Μάρτιο, κατηγορώντας τον για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης εκατοντάδων παιδιών από την Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της έχουν εμπλακεί σε εγκλήματα πολέμου ή ότι έχουν συλλάβει παιδιά από την Ουκρανία.

Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα παραλείψει τις διεθνείς συγκεντρώσεις και δεν ήταν παρών στη συγκέντρωση των G20 στο Δελχί, στέλνοντας τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Βραζιλία έχει υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης που οδήγησε στην ίδρυση του ΔΠΔ. Το γραφείο του Λούλα δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Το Σάββατο, τα κράτη της G20 ενέκριναν μια συναινετική δήλωση που απέφευγε να καταδικάσει τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά καλούσε όλα τα κράτη να μην χρησιμοποιήσουν βία για να αρπάξουν εδάφη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα