ΑΘΗΝΑ
01:58
|
24.09.2023
Μουτζουρωμένα πρόσωπα, νεκροί στους δρόμους και στους πύργους. Αμέτρητες φωτογραφίες που αποτυπώνουν τον τρόμο και τη φρίκη.
11η Σεπτεμβρίου 2001
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν σε αμέτρητες φωτογραφίες από φωτογράφους ειδήσεων, περαστικούς, πρώτους ανταποκριτές, κάμερες ασφαλείας, πράκτορες του FBI και άλλους. Ακόμη και ένας αστροναύτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τράβηξε μερικές συγκλονιστικές φωτογραφίες.

Αυτές οι φωτογραφίες καταγράφουν το τεράστιο χάος και το συναίσθημα της 11ης Σεπτεμβρίου σε κάθε κλίμακα, από πανοραμικές όψεις καπνού που υψώνεται πάνω από τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης, μέχρι το κοντινό πλάνο του μουτζουρωμένου προσώπου μιας γυναίκας που βιάζεται σε έναν δρόμο γεμάτο με στάχτη σκόνη.

Καθώς η Αμερική προετοιμάζεται για τον εορτασμό της 22ης επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης πρόσθεσε 43 νέα ονόματα στο Μνημείο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου προς τιμήν των ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με τις προσπάθειες διάσωσης στον απόηχο μιας από τις πιο σκοτεινές ημέρες στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι προσθήκες στον μνημείο ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των μελών του FDNY που υπέκυψαν από ασθένειες μετά την 11η Σεπτεμβρίου σε 331, που είναι σχεδόν ίσος με τον αριθμό των πυροσβεστών που σκοτώθηκαν στους Δίδυμους Πύργους την ημέρα των επιθέσεων. Τα νέα ονόματα αποκαλύφθηκαν σε τελετή την Τετάρτη (7/9) και αντιπροσωπεύουν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα που προστέθηκε στον μνημείο, από τότε που δημιουργήθηκε πριν από 12 χρόνια με 55 ονόματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Η αστυνομία της Φλόριντα σταμάτησε 10χρονο οδηγό στον αυτοκινητόδρομο

Σουδάν: Ο αρχηγός του στρατού ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμος για ειρηνευτικές συνομιλίες

Πώς η φαιντανύλη «σαρώνει» τις ΗΠΑ

Η Τουρκία συνέλαβε 439 παράτυπους μετανάστες και έσωσε 102 την ίδια μέρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα