ΑΘΗΝΑ
10:23
|
02.05.2024
Η μικρούλα γεννήθηκε την ώρα του φονικού σεισμού και έφυγε κατευθείαν από το νοσοκομείο, αφού εκκενώθηκε. Το σπίτι της έχει ισοπεδωθεί.
Μωρό γεννήθηκε την ώρα του σεισμού στο Μαρόκο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μωρό της Χαντίτζα δεν έχει καν όνομα ακόμα, αλλά το πρώτο του σπίτι είναι μια σκηνή στην άκρη του δρόμου. Γεννήθηκε λίγα λεπτά πριν από τον φονικό σεισμό του Μαρόκου το βράδυ της Παρασκευής (8/9). Αν και μητέρα και κόρη δεν τραυματίστηκαν, το νοσοκομείο στο Μαρακές, στο οποίο βρίσκονταν εκκενώθηκε γρήγορα και μετά από έναν γρήγορο έλεγχο, τους ζητήθηκε να φύγουν μόλις τρεις ώρες μετά τη γέννα.

«Μας είπαν, ότι έπρεπε να φύγουμε λόγω του φόβου των μετασεισμών», δήλωσε η Χαντίτζα. Με το νεογέννητό τους στα χέρια, η Χαντίτζα και ο σύζυγός της προσπάθησαν να πάρουν ταξί για να πάνε στο σπίτι τους στο Ταντάρτ στα βουνά του Άτλαντα, περίπου 65 χιλιόμετρα από το Μαρακές.

Στον δρόμο όμως διαπίστωσαν, ότι οι δρόμοι ήταν αποκλεισμένοι λόγω των κατολισθήσεων και έφτασαν μόνο μέχρι το χωριό Άσνη. Από εκείνη την ώρα η οικογένεια μένει σε μια σκηνή δίπλα στον κεντρικό δρόμο.

«Δεν έχω λάβει καμία βοήθεια από τις αρχές», τόνισε η Χαντίτζα κρατώντας το μωρό της, ενώ προστατεύεται από τον δυνατό ήλιο κάτω από ένα κομμάτι μουσαμά. «Ζητήσαμε από μερικούς κατοίκους σε αυτό το χωριό να μας δώσουν κουβέρτες, για να έχουμε κάτι να καλυφθούμε».

Από τότε η Χαντίτζα και ο σύζυγός της κατάφεραν να φτιάξουν μια σκηνή με τα απολύτως βασικά, ενώ έχουν μόνο ένα σετ ρούχων για το μωρό τους. Κάποιοι φίλοι τους από την πόλη είπαν στην οικογένεια, ότι το σπίτι τους έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό, με το μέλλον τους να παραμένει αβέβαιο.

Πρόκειται για μια από τις πολλές τραγικές ιστορίες ανθρώπων, που σώθηκαν από τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα